Artikel af Mie Møller

6. oktober 2020

Læsetid: 5 min.

Forebyg skægpest, indgroede hår og skægbumser

Systemskraber - skift nemt dine barberblade med et medlemskab

 

Indgroede hår er irriterende, knapt så kønne og desværre meget normale. Du har sikkert selv oplevet det: de små bumselignende buler, som dukker op på huden lidt efter en barbering, om det er i ansigtet, på benene eller andre steder. Vi vil her gå i dybden med, hvorfor indgroede hår opstår, samt hvad du kan gøre for at forebygge dem.


Barber dig med hårets groretning for at skåne huden

Hvorfor opstår indgroede hår?

Årsagerne til indgroede hår er flere, men i bund og grund skyldes det, at håret tvinges tilbage, når det forsøger at vokse ud gennem huden, og derfor tvinges tilbage i hårsækken eller vokser sidelæns under huden. Dette kan lede til irritation og inflammation i hårsækken, som giver hævelse, rødme, irritation og kløe. Ændringen af hårets groretning kan skyldes flere ting: 


Døde hudceller: 

Døde hudceller kan blokere for hårets naturlige groretning ud gennem huden, og kan derfor få håret til at søge andre groretninger. 


Tætsiddende tøj: 

Stramt tøj eller tryk fra eksempelvis en cykelsadel kan irritere hårsækken, og i værste tilfælde give indgroede hår, da trykket tvinger håret til at vokse i alternative retninger.


Krøller: 

Personer med krøllet skæg eller kropsbehåring kan have større tendens til at få indgroede hår, da håret hurtigere bliver fanget under huden.

Kan man undgå indgroede hår?

Der er heldigvis måder at forebygge indgroede hår, og det kræver faktisk hverken dyre komplementærprodukter eller tidskrævende morgenritualer. Derudover har disse metoder også en række andre fordele for sundere hud og skæg:


Indgroede hår kan forebygges

1) Eksfoliering: 

Som nævnt er døde hudceller oftest årsagen til, at håret tvinges til at ændre groretning. Ved at eksfoliere (læs: skrubbe) huden jævnligt med en god body- eller facescrub fjerner du overflødigt talg, snavns, døde hudceller og fedt, som ellers kan blokere porerne. Dette forebygger også uren og tør hud, og sikrer samtidig en mere drøj anvendelse af cremer, toner og lignende, da du ikke spilder produktet på død hud.  


2) Barber med hårets groretning: 

Det kan umiddelbart virke som en udfordring at opnå et helt glat resultat på denne måde, men med et skarpt og rent barberblad er det bestemt muligt. Hvis du partout skal barbere mod hårets groretning, så gør det som det sidste, efter du har fjernet skægget ved at barbere med hårets groretning. På den måde irriterer du hårsækken mindst muligt, da der er mindre hår tilbage at påvirke.  


3) Vådbarber - og drop barberskum til fordel for barbergel: 

Når du vådbarberer, så er håret meget mere medgørligt, og du påvirker derfor hårsækken roden på håret mindre, da håret lettere skæres over. Anvend også hellere en gel fremfor en skum, da skum udtørrer huden, gør det sværere at holde bladet rent og langtfra er transparent. En gel er derimod drøj i brug, giver transparent beskyttelse og lægger en beskyttende hinde på hud og hår. Prøvepakke med barberblade med rejseetui og håndtag/skraber

Hvordan behandles indgroede hår?

Er uheldet ude, så er der også visse ting du kan gøre for hurtigere at slippe af med det indgroede hår: 

1) Eksfolier området omkring det indgroede hår for at fjerne døde hudceller, talg, fedt og snavs.

2) Fugt huden godt igennem, enten med et varmt bad eller et fugtigt varmeomslag. 

3) Fjern forsigtigt håret med en ren pincet, og undgå at grave eller trykke i huden.

4) Vask eller rens området for at undgå bakterier i den nu blottede hårsæk. Når der kommer bakterier i hårsækken, kan det nemlig i værste tilfælde lede til skægpest. Det er en betændelsestilstand i hårsækken, som kan give smertefulde bylder. 


Simplificer din barberingsrutine allerede i dag med en prøvepakke til kun 49,-. 

 - 5 skarpe skær 
- Praktisk rejseetui af silikone
-  Ergonomisk håndtag med gummibelægning
- 8 barberblade til din skraber leveret efter tilpasset frekvens
- Ingen binding

 
Relaterede artikler
Hvilken skægstil til dit ansigt?

Hvilken skægstil passer til dit ansigt?

Ligesom visse frisurer komplementerer visse ansigtstyper, kan nogle skægtyper også passe bedre end andre til din ansigtsform.

Hvorfor begyndte vi at barbere os?

Vi er dykket ned i historien bag barbering helt tilbage fra det gamle Egypten og Alexander den store.

Bargergel, barberskum, aftershave eller eau de toilette?

Barbergel, barberskum, aftershave eller eau de toilette

Hvad er fordelene, ulemperne og ikke mindst nødvendigheden af komplementærprodukter?