Artikel af Emilie Lohals

14. juni 2022

Læsetid: 3 min.

Ved du, hvornår og hvordan du skal tage dine vitaminpiller?

Hvornår skal man tage vitaminpiller?

Hvis du er en af dem, der til daglig tager kosttilskud for at styrke sundheden og helbredet, så læs med her og find ud af, hvordan du får absolut mest effekt ud af dem!
Hvor mange vitaminpiller må man tage om dagen?

Hvor mange vitaminpiller må man tage om dagen?

Vitaminer og mineraler er som bekendt sunde, gode og nødvendige for kroppens velvære, men det betyder ikke, at de ikke også kan være farlige, hvis du får du dem i for store mængder. Både vitaminer og mineraler kan nemlig være forgiftende i for store, ubalancerede mængder. 

Vitaminer og mineraler kan være forstyrrende for hinandens optagelse i en krop. Det vil sige, at hvis du fx har for meget af den ene type vitamin i kroppen, vil du mangle noget af en anden, da kroppens optagelse af denne vil blive forstyrret. Dette er også en forklaring på, hvorfor kosttilskud bør tages med stor omhu.

Det er derfor vigtigt at være bevidst omkring sit eget behov for vitaminer og mineraler, således du undgår at  få/tage for mange eller for få.


Prøv Barberskabets specialudviklet Alt-i-en-multivitaminer, som gennem sine 10 vitaminer og fem mineraler sørger for at dække den voksne mands generelle behov - ikke mere, ikke mindre.
Læs mere her!

Forskellige typer

Kroppens behov for vitaminer og mineraler kommer bedst og mest naturligt fra en varieret og sund kost. Dog er det ikke muligt for alle at opnå den rette mængde af vitaminer og mineraler udelukkende gennem kost. Eksempelvis hvis man er ældre og har en mindre spiselyst, eller hvis du er et barn, som helt naturligt har sværere ved at spise varieret. Lige sådan er det eksempelvis også udfordrende for danskere generelt at opnå den rette mængde af D-vitamin i vinterhalvåret, da sollys er begrænset i perioden, og man primært går rundt tildækket. I sådanne sammenhænge bliver det anbefalet af Sundhedsstyrelsen at tage de rette kosttilskud for at opretholde kroppens naturlige balancer. Det er her vigtigt at påpege, at kosttilskud ikke kan eller bør være erstatning for utilstrækkelige kostvaner.

Hvornår på dagen skal man tage vitaminpiller?

Trods nogle eksperter hævder, at der er fordele ved at tage sine vitaminpiller lige inden sengetid, da kroppen her har ro og energi til ''optage'' vitaminerne, er dette dog sjældent det mest optimale!

Den generelle anbefaling lyder på, at vitaminpiller bør tages i forbindelse med eller lige efter et måltid og aldrig på tom mave. Vitaminer og mineraler er enten fedt- eller vandopløselige, så der kræves altså både fedt og vand til at opløse dem og gøre dem let optagelige for kroppen. Normalt er det mest fedtholdige måltid på dagen aftensmåltidet, hvorfor dette oftest er det mest oplagte og anbefalede måltid at tage sine vitaminpiller sammen med for optimal effekt.

Ovenstående er også årsagen til, at du ikke bør tage dine daglige vitaminpiller på tom mave. Vitaminerne og mineralerne vil have svært ved at blive optaget, hvorfor de - og effekten af dem - vil forsvinde ved næste urinudledning.
Hvornår på dagen skal man tage vitaminpiller?

Opbevaring af vitaminpiller

Vitaminpiller skal som udgangspunkt altid opbevares mørkt, tørt og køligt med lukket låg - og det er vigtigt, at dette overholdes for at bevare vitaminpillernes fulde effekt. Dog kan betingelserne for opbevaring af vitaminpiller variere, hvorfor man altid bør huske at læse anvisningerne på den specifikke beholder.


Vidste du, at ... 
Et godt trick til at modvirke fugt i en (pille)beholder er at lægge et par riskorn i beholderen? Riskornene suger nemlig den eventuelle fugt til sig nemt og hurtigt!

Alt-i-en-multivitaminer

Alt-i-en-multivitaminer

Barberskabets nye, specialudviklet og danskproduceret Alt-i-en-multivitaminpiller gør det nemmere for dig at prioritere sundheden og helbredet i hverdagen.

Multivitaminpillerne indeholder nemlig den præcise mængde af vitaminer og mineraler, som anbefales til den voksne mand - ikke mere, ikke mindre. Lige sådan indeholder multivitaminpillerne ingen former for skadelige tilsætningsstoffer, hvilket bl.a. er årsagen til, at pillerne ikke har den klassiske, hvide farve, da denne stammer fra det potentielt skadelige farvemiddel titandioxid.

Læs mere om dem og prøv dem selv her.


Optimér din hverdag med Alt-i-en-multivitaminpiller

 - 10 vitaminer og fem mineraler
- Udviklet og produceret i Danmark
-  Frie for titandioxid
- Én tablet om dagen
- 60 stk. i hver beholder
- Automatisk levering og ingen binding!

 
Relaterede artikler
Kroppens underlige lyde

Kroppens underlige lyde!

Kroppen laver mange underlige lyde og reaktioner, der kommer frivilligt såvel som ufrivilligt, men hvorfor egentlig? Og kan man gøre noget for at stoppe dem?

Hvilken hudtype har du?

Hvilken hudtype har du?

Alle mennesker er forskellige, og det er vores hudtyper også - men hvilke hudtyper findes der egentlig? Og hvilken hudtype har du selv? Læs her om de mest klassiske hudtyper og test din egen!

Guide til underbukser

Guide til underbukser!

Vi giver dig her svarene til de spørgsmål, som du helst ikke ønsker at spørge ekspedienten i tøjbutikken om: Hvilken type underbukser vil passe min kropstype bedst?