Hvad er Grafen?

I Barberskabets boxershorts har vi valgt at materialet grafen skal placeres lokalt i skridtet. Men hvad er grafen og hvorfor er det et optimalt materiale at have i boxershorts? Det giver dig svaret på her.

 Grafen er placeret lokalt i skridtet og har unikke egenskaber

Grafen er et nyligt opdaget materiale, der blev opdaget på University of Manchester. Opdagelsen af grafen i 2004 gjorde, at de to forskere Andre Geim og Konstantin Novoselov i 2010 fik Nobelprisen i fysik, da man før kun havde beskæftiget sig med grafen teoretisk og man ikke mente, at det var et stabilt materiale. Metoden de to forskere benyttede til at fremstille grafen var overraskende lavpraktisk: Man lægger et stykke grafit - som blandet andet er det, der benyttes i blyanter - på et stykke tape. Derefter trækker man tapen af, hvorefter der ligger et tyndere lag grafit tilbage. Det tynde lag grafit er det, som kaldes grafen. Når grafen er blevet isoleret og er stabilt, så er det et materiale med noget meget brugbare egenskaber. 

Grafen er blandt andet utrolig stærkt i forhold til dets vægt og størrelse. Dets stærke egenskaber er grundet grafens unikke struktur. Grafen er bygget op i sekskanter med samme struktur som en bikage. Det unikke struktur gør, at det blandt andet er 200 gange stærkere end stål.

Læs mere om vores Grafentech-boxershorts her


Grafens unikke struktur kommer tydeligt til syne, når væske rammer Grafentech-boxershortsene

Udover den stærke struktur er grafen utrolig fleksibelt og tyndt. Det kan strækkes 25% dets størrelse og er verdens tyndeste materiale vi kender til. 300.000 lag af grafen ovenpå hinanden svarer til tykkelsen af ét stykke paper. 

Hvorfor benytte grafen i boxershorts?

Grafen har unikke svedtransporterende egenskaber, grundet den unikke sekskantede struktur. Når sved eller væske rammer grafenen, transporteres det effektivt rundt i den sekskantede struktur. Det vil sige, at grafenen sørger for at fordele væske ligeligt i skridtet på Grafentech-boxershortsene. Når væsken er ligeligt fordelt, vil fugt fra sved og væske fordampe og tørre rigtig hurtigt, så dine boxershorts altid føles tørre og komfortable, uanset situationen.

Prøv vores Grafentech-boxershorts nu