Hvilken Skægtype Passer til Din Ansigtsform?

Hos Barberskabet vil vi give dig en lille guide til, hvilket skægtype, der passer bedst til dig og din ansigtsform.

I en verden af skæg, er det ikke bare et spørgsmål om at have skæg eller ej. Når det kommer til at tage sig allerbedst ud, er skæg ikke bare skæg.
Ligesom visse frisurer komplementerer visse ansigtstyper, kan nogle skægtyper også passe bedre end andre til netop din ansigtsform.

Hvis du har en jævn skægvæskt, kan din skraber bruges som en pensel, der kan redefinere dit ansigt og understrege de træk, som du bedste kan lide ved dig selv – og selvfølgelig skjule andre.

Du skal huske, at den frisure du har, også har noget at sige i forhold til, hvilken skægtype, der passer bedst til dig. Hvis du for eksempel har længere hår, der går ned over ansigtet og panden, er det allerede med til at forme ansigtet, så du derfor ikke skal bruge skægget i samme grad til at forme ansigtet med.

Du skal selvfølgelig have netop det skæg (eller intet skæg), som du synes bedst om, men vi vil give dig en lille guide til, hvilket skægtype, der teoretisk set passer bedst til dig og din ansigtsform.

Firkantet ansigt: Smallere kæber med tætklippet skæg.

Hvis dine kæber er meget brede, kan det være en god idé at have tætklippet skæg på kæberne for at give en skygge og rede det ned mod hagen, så man snyder øjet og skaber en mere oval silhuet.

Rundt ansigt: Fremhæv kindbenene med masser af skæg.

Hvis du har rundere kinder, kan det være en fordel af skabe en skæglinje, der går helt op under kindbenet, for at fremhæve dem og dermed gøre ansigtet mere markeret. Det nytter ikke noget kun at have skæg omkring ansigtet, men med et rundere ansigt, skal du have noget skæg i selve ansigtet. Det kræver selvfølgelig, at du har den rette skægvækst på kinderne. Men har du det, kan det det være en fordel at have det så langt som muligt, da det trækker ansigtsformen ud.
Alternativt er et trekantsformet skæg en god type, stadig med stubbe på kinderne. Det vil skabe indtrykket af en længere og mere markeret hage.

Hjerteformet ansigt: Fokus på midten af ansigtet.

Med et hjerteformet ansigt har du et smallere kæbeparti og spids hage.
Her skal du gå efter velsoignerede stubbe på siderne. Imens er det en fordel at have lidt mere længde på hagen og moustachen for at tilføje dybde og volumen ved kæbepartiet.

Ovalt ansigt: Gør hvad du vil, men gør det godt.

Hvis du har et ovalt ansigt, så kan du slippe afsted med langt de fleste skægtyper. Du kan det meste, da du både har kantede og runde former, hvilket betyder, at du ikke behøver at afbalancere noget med dit skæg. Alt du behøver at have fokus på er, at dit skæg (eller din glatbarbering) altid tager sig godt ud.

Aflangt ansigt: Hold halsen glatbarberet.

Sørg for at holde skægget kort på hagepartiet, så du ikke får dit ansigt til at se endnu længere ud. Desuden skal du stoppe skægget højt oppe og ikke lade det gro ned ad halsen, da det vil se ud som om, at ansigtet aldrig stopper.

Der findes uendelig mange ansigtsformer, men de overstående er nogle af de mest almindelige. Til sidst kommer nogle små overordnede tips, hvis du har nogle af disse træk:

Lille ansigt: Korttrimmet eller ingen skæg.
Man skal passe på, at skægget ikke kommer til at være for prominent og overtager hele dit ansigt, hvis du har et mindre ansigt. Derfor er et helt korttrimmet fuldskæg med skarpe kanter en løsning. Alternativt kan et helt glatbarberet ansigt give mere plads til at vise ansigtet frem.
Omvendt, hvis du gerne vil have et længere fuldskæg, så sørg for ikke at have det længere end en halv centimeter, så det er dig, der går med skægget, og ikke skægget, der går med dig.

Stort ansigt, mindre krop: Hold igen.
Hvis du har et stort ansigt, men en lille krop, kan det godt se lidt tosset ud, hvis man har et enormt skæg. Her kan det være rigtig fint at være glatbarberet. Hvis du ønsker skæg, kan du lægge nogle linjer under kindbenene og hagen, så det skaber illusionen af et mere markeret ansigt.

Hvis du er klar på at begynde at forme dit skæg til din ansigsform, så er en god start et godt barberingskit. Du kan afprøve Barberskabets barberblade med en prøvepakke lige her.

Billeder fra: https://www.fashionbeans.com/article/right-beard-for-your-face-shape/