Artikel af Kristine Larsen

9. september 2020

Læsetid: 5 min.

Hvorfor begyndte vi at barbere os?

Systemskraber - skift nemt dine barberblade med et medlemskab

 

Barbering er en helt naturlig del af mange mænds hverdag, men hvorfor begyndte vi at barbere os i første omgang? Hos Barberskabet er vi dykket ned i, hvorfor vi egentlig begyndte at barbere os i tidernes morgen. To steder i verden er nogle af de første fund med tegn på barbering fundet, og her er historien bag:

 

Hulemændenes skæg

Der er arkæologiske fund, der stammer helt tilbage fra den sene stenalder, der indikerer, at mænd barberede sig. Her fjernede mænd uønsket hårvækst ved at hugge eller skære håret af med skarpe flintsten eller ved at hive hårene ud ved at bruge muslingeskaller som pincet. Desværre er der ingen fund, der indikerer, hvorfor stenaldermændene barberede sig. De bedste gæt er, at det kan skyldes, at frost satte sig fast i skægget, og man derfor fjernede det for at undgå forfrysninger i ansigtet. 

Det gamle Egypten 

I det gamle Egypten havde mange et næsten usundt forhold til hygiejne. Mange præster var i den tro, at hårvækst var forbundet med skam og urenhed: “De vilde dyr og barbarer har hår, men ikke den sofistikerede og fremskredne egyptiske civilisation”, sagde de. Derfor barberede mange mænd, kvinder og børn sin skaldede og bar i stedet speciallavede parykker for ultimativ beskyttelse mod solen. Specielt for egyptiske mænd var hårvækst, især i ansigtet, forbundet med personlig forsømmelse. Det var derfor set som en luksus at have en barber som en del af sit personale, der kunne sørge for at holde hårvæksten nede. 

I det gamle Egypten var skæg forbundet med skam og urenhed

Alexander den Stores hær skulle barbere skægget af

Alexander den Store

Meget tyder på, at Alexander den Store gjorde det glatbarberede look til en helt stor trend i Vesten, og ikke blot noget, der eksisterede i det gamle Egypten.  

Efter sigende kunne Alexander den Store ikke gro et skæg. Desværre for ham var det at have skæg på daværende tidspunkt i den gamle Grækenland forbundet med visdom.

Fordi Alexander den Store ikke havde noget skæg og ikke kunne gro et skæg, så tvang han sin hær til at svinge barberkniven og barbere deres skæg af. Hans undskyldning var, at hvis de i hæren barberede sig, kunne modstanderne ikke tage fat i deres skæg under kamp - det var altså en “forbedring under kamp”.

Som legenden om Alexander den Store voksede, blev glatbarberede mænd set som langt mere moderigtige. Derfor adopterede romerne stilen for at være med på moden. Og mange andre efter romerne har altså adopteret denne trend med hårfjerning - både af skæg og kropsbehåring. Hos Barberskabet gør vi det nemt for dig hver dag at stå knivskarpt med et medlemskab på barberblade, så du altid har skarpe og friske barberblade til dig skraber. 

 

Gør Alexander den Store kunsten efter allerede i dag med en prøvepakke på barberblade til kun 49,-. 

 - 5 skarpe skær
- Praktisk rejseetui af silikone
-  Ergonomisk håndtag med gummibelægning
- 8 barberblade leveret efter tilpasset frekvens
- Ingen binding

 
Relaterede artikler
Undgå brændende fornemmelse efter barbering

Undgå brændende fornemmelse efter barbering

Vi giver dig her en række tips til at undgå den brændende fornemmelse i huden efter barbering.

Barbering morgen eller aften?

Hvornår på dagen skal du barbere dig?

Du har din helt egen barberingsrutine - men bør du egentlig barbere dig morgen eller aften for det bedste resultat?

Allergi og ødelagt tøj

Allergi og ødelagt tøj af vask

Vidste du, at der ikke er lovkrav om indholdsdeklaration på vaskemiddel, selvom 4% af danskere har parfumeallergi?