Hvornår skal undertøj udskiftes?

Ifølge Søndagsavisen.dk, så skiftede 74% af danske mænd i 2015 underbukser hver dag, og typisk smider vi det brugte par til vask. Samtidig bruges det samme par underbukser vask efter vask indtil pasformen er ødelagt, og der ses også gerne et par huller hist og her. Så hvordan får man egentlig sit undertøj til at holde længst muligt - både hygiejne- og komfortmæssigt?
 

Skal jeg skifte undertøj hver dag?

Hygiejnemæssigt anbefales det at skifte undertøj hver dag. Men jo bedre et materiale dine underbukser er lavet af, jo længere kan du faktisk trække at skifte underbukserne, såfremt det når ud i ekstremerne. Bruger du undertøj af hurtigtørrende materialer med antibakterielle egenskaber, så minimeres bakteriedannelsen faktisk. Bakterier trives nemlig bedst i fugtige og lune omgivelser. Alligevel bør du altid have i mente, at bakterier fra de mere private områder naturligvis også kan hobe sig op i undertøjet. Dog bør vi ikke være så bekymrede for, at disse bakterier spreder sig. Her er det nærmere de overflader, som vores hænder er i daglig kontakt med, der er årsagen til sygdom.  
 

Aktivitetsniveau

I forhold til hvor ofte du bør kassere et par underbukser, så kommer det fuldstændig an på dit aktivitetsniveau og din alder. Er du meget aktiv, så vil der foregå mere slid af undertøjet, og samtidig får bakterier bedre vækstvilkår, når undertøjet er svedigt. Sved i sig selv er faktisk lugtfrit, men når sved kommer i kontakt med hudens bakterier, som så får bedre vækstvilkår, så kommer den karakteristiske svedlugt krybende. Derfor vil syntetiske materialer ofte komme til at lugte hurtigere end naturlige eller semisyntetiske materialer, da syntetiske materialer optager mindre fugt, og derfor lader huden forblive fugtig. Mærk selv forskellen med en prøvepakke på vores Grafentech-boxershorts, som primært består af det semisyntetiske hurtigtørrende materiale modal og vidundermaterialet grafen. Læs meget mere om Grafentech-boxershorts lige her.
 

Vaskevaner

Dine vaskevaner er også med til at afgøre hvor længe dit undertøj holder sig i topform. Her er det især vasketemperatur og eventuelle vaske- og skyllemidler, der spiller ind. Mange tror, at undertøj altid skal kogevaskes. Det er faktisk ikke nødvendigt, da enzymerne i almindeligt vaskepulver er nok til at rengøre semi-syntetiske og syntetiske materialer helt. Så du kan helt roligt vaske dit undertøj ved 40 eller 60 grader, såfremt du ikke har trænet og ikke har decideret beskidt undertøj. Vask ved unødvendigt høje temperaturer vil nemlig hurtigere ødelægge pasformen på undertøjet, da det slider på elasticitet og blødhed. Desuden anbefales det at vaske undertøj separat, da alle bakterier ikke slås ihjel ved lave temperaturer. Så for at undgå spredning af eksempelvis kolibakterier, så bør du vaske meget beskidt undertøj for sig.  
 

Vores anbefaling

Vi anbefaler, at du satser på, at et par boxershorts cirka skal udskiftes hvert andet år for at sikre, at dit undertøj opretholder elasticitet, hygiejne og ikke når at blive hullede og slidte inden udskiftning. Dog er det selvfølgelig altid en individuel vurderingssag, og vi opfordrer til, at du udskifter undertøjet, når det ikke længere besidder dets originale fordelagtige egenskaber. Med et medlemskab på Grafentech-boxershorts hos os sikres du automatisk udskiftning efter en cyklus, der kan tilpasses dit aktivitetsniveau og dine vaskevaner.
 

Bestil en prøvepakke på vores Grafentech-boxershort af modal og grafen allerede i dag: 

KLIK HER