Funktion og komfort

Hvad er modal egentlig?

Almindelig bomuld har i lang tid hersket tøjindustrien, men i de senere år er mere miljøvenlige alternativer til bomuld med et større fokus på funktionalitet kommet frem.

Èt af disse alternativer er det bløde, funktionelle og hurtigtørrende materiale modal. Modal er et semi-syntetisk materiale, som først blev udviklet som tekstil tilbage 1950'erne. I dag har det travlt med at slå igennem som et bæredygtigt og komfortabelt alternativ.

Vores Nanosølv-sokker består hovedsageligt af modal netop grundet dets unikke egenskaber.

Produktionen

Modal udvindes af bøgetræer og ved udvindingen bruger modal 20-30 gange mindre vand end konventionelt bomuld.

At modal udvindes af bøgetræer gør også, at modal i ren form er bionedbrydeligt. Cellulosen fra bøgetræet laves til lange fibre, som efterfølgende væves sammen til tekstilet modal.

Overordnet betyder det, at modal er et mere miljøvenligt alternativ til almindelig bomuld - og det kan vi rigtig godt lide!

Modal af bøgetræ Modal af bøgetræ

Det blødeste stof i verden?

Modal er flere steder blevet beskrevet som det blødeste stof i verden, så du er sikret en blød og let følelse for huden.

Modal føles som en kombination af helt ny bomuld og viskose, og er ekstremt åndbart, hurtigtørrende, væskeabsorberende og temperaturregulerende.

Derfor er modal et oplagt materiale til undertøj, sengetøj og sportstøj, og er også begyndt at gøre indpas inden for almindelig påklædning, da det har et flot fald, og hverken krøller eller krymper.

Hurtigtørrende

Modal er et hurtigtørrende materiale, som let absorberer væske og regulerer temperaturer.

Det betyder, at bakterier ikke ophobes i stoffet i samme grad, da bakterier trives bedst i varme og fugtige miljøer. Faktisk så kan modal absorbere op til 50% mere væske end bomuld - og det betyder også, at fugt og sved fra fødder iført sokkerne fordamper langt hurtigere.

Derudover er modal også modstandsdygtigt over for krympning, holder fuldstændigt på farven og bliver ikke stift i stoffet. Desuden kan det strækkes meget bedre end bomuld og syntetiske stoffer - også helt uden at miste pasformen.

Hvordan fungerer medlemskabet?

Prøv i 8 dage

Prøv vores Nanosølv-sokker i 8 dage og find ud af, om de er noget for dig.

Automatiske leveringer

Automatisk levering af nye forsyninger i postkassen. Det bliver ikke nemmere!

Ingen binding

Du kan selv ændre din leveringsplan eller opsige medlemskabet. Du har altid 100% kontrol!

Set os i medierne?

Barberskabet Børsen
Barberskabet Ballerup Bladet
Barberskabet Ældre Sagen
Barberskabet logo

KLAR TIL AT MÆRKE FORSKELLEN?

Prøv i dag for kun 39 kr.