Artikel af Emilie Lohals

19. juli 2022

Læsetid: 3 min.

Fem tips til en god morgenrutine!

God morgenrutine

En god morgenrutine kan være afgørende for, at man får en god dag med energi og overskud. Det kan være forskelligt fra person til person, hvad der virker mest optimalt om morgenen, men disse fem råd virker for de fleste - og de er nemme at indføre i morgenens (måske) trætte timer.

Morgenrutiner

Man er vist ikke i tvivl om, at morgener for de fleste mennesker konnoterer forskelligt. A-mennesket har måske en morgen fuld af diverse ritualer, overskud og tid, hvorimod det ultimative B-menneske nok hellere foretrækker, at morgentimerne slet ikke opleves.

Uanset, så er er den første time af dagens start oftest præget af rutiner. Har du svært ved at komme op om morgenen, eller ønsker du blot en bedre start på dagen, så læs her vores fem gode råd til den gode morgenrutine!

#1 Søvnmønster

Det er vigtigt for både sundhed, overskud og energi at have et regulært søvnmønster. En almindelig voksen skal helst have mellem 7-8 timers søvn hver nat - og så er det faktisk anbefalet, at man ikke sover mere end én time længere i weekenden. Dette forstyrrer nemlig dit søvnmønster i hverdagen, så du hver uge skal forsøge at regulere det igen, hvilket kan stresse kroppen unødigt.


Vidste du, at ...  
Forskere har opdelt mennesker i seks forskellige søvntyper? Der findes eksempelvis '(Morgen)lærken' eller 'Powernapperen'. Find ud af, hvilken søvntype du er her.

#2 Morgenkaffe

Danmark er et af de lande i verden, som drikker allermest kaffe i gennemsnit per indbygger. I 2020 drak danskerne intet mindre end 5,4 mia. kopper kaffe, ifølge tal fra kaffebranchen.

43 pct. af den kaffe, vi drikker, indtager vi om morgenen, hvorfor en kop kaffe roligt kan siges at være en fast del af manges morgenrutine - og det er helt okay. Kaffe og dens koffein virker nemlig for mange opkvikkende og rummer gode vitaminer, hvorfor kaffe siges at være godt for din præstationsevne og sundhed.

.... men alt med måde, ikke!

Morgenkaffe

#3 Koldt bad om morgenen

Brusebadet er også en del af mange danskeres morgen- eller aftenrutine. For mange er det en god idé at tage brusebad om morgenen, da det kan virke ekstra opfriskende. Hertil er et godt tip til dit morgenbad at slutte af i et kort, koldt brus for et ekstra energispark. Det kolde vand siges nemlig at give dig bedre energi og humør, forbedre din søvn og fjerne gift fra de indre organer.

Æg til morgenmad

#4 Æg til morgenmad

Æg er et af de bedste fødevarer, du kan proppe dig mæt i om morgenen. Æg - og især æggehvider - er spækket med proteiner, som er godt for dit energiniveau. 

Der kan være forskellige anbefalinger til, hvorvidt og hvilken form for morgenmad, du bør spise. Overordnet set så er det altid fornuftigt at spise noget sundt morgenmad - det hjælper på både din sundhed, træthed og energi. 

Æg kan i øvrigt laves på et utal af forskellige måder, så det er bare at komme i køkkenet og eksperimentere!

#5 Snooze

Selvom snooze-knappen på vækkeuret eller telefonen kan virke som din bedste ven om morgenen, omend det kun er fem minutter ekstra under dynen, så anbefales det faktisk, at man ikke snoozer i over 15 min.

Ifølge eksperter kan dét at 'snooze' i sengen om morgenen, hvor man måske blunder en smule eller decideret falder i søvn igen, forstyrrer din søvnrytme.

Dette kan resultere i, at du bliver unødig træt om dagen. Her har kroppen bedre af at stå op relativt hurtigt og konsekvent - så bliver den i hvert fald ikke forvirret.

Pssst! Et godt tip er også stille dit vækkeur et godt stykke væk fra din seng, så du tvinger dig selv til at rejse dig op. Læs flere smarte life hacks for en nemmere hverdag her!Snooze


Simplificer din barberingsrutine allerede i dag med en prøvepakke til kun 49,-. 

 - 5 skarpe skær 
- Praktisk rejseetui af silikone
-  Ergonomisk håndtag med gummibelægning
- 8 barberblade til din skraber leveret efter tilpasset frekvens
- Ingen binding

 
Relaterede artikler
Får du nok søvn?

Får du nok søvn?

Søvn er en naturlig og meget vigtig del af vores hverdag, men får du nok af den? Læs mere om, hvordan søvnbehov, søvnkvalitet og døgnrytme påvirker dit helbred her.

Life hacks for en nemmere hverdag

5 life hacks til hverdagen

Hverdagen er travl for de fleste med mange pligter og rutinemæssige To Do's hver dag. Så kunne du også have brug for at ''hacke'' rutinerne en smule? Så læs med her!

Få bugt med sure fødder

Få bugt med sure fødder!

Fugtige, svedige og lugtende fødder og sko lider de fleste mennesker faktisk af - og netop derfor giver vi dig her 6 gode råd til, hvordan du får bugt med det fremover!