Artikel af Mie Møller

30. september 2020

Læsetid: 4 min.

Er modal det bedre alternativ til bomuld?

Modal er basismaterialet i vores Grafentech-boxershorts

 

Hvis du kigger på vaskemærket i dit undertøj, så er der en relativ stor sandsynlighed for, at det består af en høj procentdel almindelig bomuldsstof. Bomuld har domineret tøjindustrien længe, men de senere år er mere miljørigtige produkter med mere funktionalitet kommet på banen. Vi giver dig her en række grunde til, at du skal kigge efter materialet modal i stoffet, når du køber tøj og andre tekstilprodukter.

Hvad er modal egentlig?

Modal er et semi-syntetisk materiale, som lige nu revolutionerer tøjindustrien, som ellers længe har været domineret af bomuld og syntetiske materialer. Modal som tekstil blev faktisk udviklet tilbage i 1950’erne, men slog først for alvor igennem senere som et mere bæredygtigt og komfortabelt alternativ.

Produktion: modal vs. bomuld

Der er mange faktorer, der spiller ind, når man overvejer, hvor bæredygtigt et materiale reelt set er. Det er alment kendt, at modal er et solidt alternativ til eksempelvis bomuld, da modal udvindes af bøgetræer, som kræver 10-20 gange mindre vanding end bomuldsplanter, og er derfor et miljørigtigt alternativ til tøj af bomuld. At modal udvindes af bøgetræer gør også, at modal i ren form er bionedbrydeligt. Cellulosen fra bøgetræet laves til lange fibre, som efterfølgende væves sammen til tekstilet modal.

Modal kræver meget mindre vanding end bomuld

Hvorfor holder modal længere end bomuld?

Et andet aspekt du bør overveje, både i forhold til bæredygtigheden, men også rent økonomisk, er hvor længe produktet holder. Også her har modal en række fordele sammenlignet med de traditionelle tekstiler.

 

 

Slidstærkt og holdbart materiale

Modal er et materiale, som virkelig står distancen. Det er modstandsdygtigt over for krympning, holder fuldstændigt på farven, og bliver ikke stift i stoffet på trods af det hårde vand, vi har i Danmark. Modal kan desuden strækkes meget bedre end bomuld og syntetiske stoffer, og vender også tilbage til dets originale form efter stræk.

 

 

Vask og tørring

Modal er et hurtigtørrende materiale, som let absorberer væske og regulerer temperaturer. Det betyder også, at bakterier ikke ophobes i stoffet i samme grad, da bakterier som bekendt trives bedst i varme og fugtige miljøer. Faktisk kan modal absorbere op til 50% mere væske end bomuld! Desuden har modal høj styrke, og mister hverken blødhed, pasform eller farve over tid. Du kan derfor med fordel droppe skyllemidler, når du vasker, og dermed skåne miljøet. Modal kan sagtens vaskes ved alle normale temperaturer og tørretumbles, men den særlige hurtigtørrende egenskab gør, at du nemt kan lufttørre modal på et par timer eller natten over.

 

Prøvepakke på Grafentech-boxershorts

Hvad med komforten?

Alle de miljøskånende fordele opnås faktisk helt uden at gå på kompromis med komforten. Også her er modal nemlig et genialt alternativ, da de stærke, men bløde fibre sikrer, at stoffet føles let og blødt. Modal kan føles som en kombination af helt nyt bomuld og viskose, men er modsat disse materialer ekstremt åndbart, hurtigtørrende, væskeabsorberende og temperaturregulerende. Derfor er modal et oplagt materiale til undertøj, sengetøj og sportstøj, og er også begyndt at gøre indpas indenfor almindelig påklædning, da det har et flot fald, ikke krøller og ikke krymper.

 

 

Grafentech-boxershorts

For at optimere komfort, holdbarhed og simplicitet, så har vi valgt modal som basismateriale i vores Grafentech-boxershorts. De består af 93% modal, 7% elastan og har desuden et atomtyndt lag af grafen ved skridtet.
Prøv selv kvaliteten med en prøvepakke på boxer-shorts her.

 

Prøvepakke på Grafentech-boxershorts

 

Prøv vores Grafentech-boxershorts allerede i dag med en prøvepakke til kun 49,-.  

 - Hurtigtørrende og væskeabsorberende 
- Antibakterielt indlæg af Grafen
-  Slidstærke og ekstremt bløde
- Holder farve og pasform
- Uden generende sømme

 
Relaterede artikler
Hvad er grafen?

Hvad gør Grafentech-boxershorts unikke?

Vi giver dig her en fuld forklaring på hvorfor du bør udskifte dine bomuldsunderbukser med Grafentech-boxershorts.

Hvilken type undertøj til din kropsbygning?

Hvilken type underbukser bør du vælge?

Vi giver dig her svarene til de spørgsmål, du ikke vil spørge ekspedienten om: nemlig hvilken type underbukser, der passer din krop!

Allergi og ødelagt tøj af vask

Allergi og ødelagt tøj af vask

Vidste du, at der ikke er lovkrav om indholdsdeklaration på vaskemiddel, selvom 4% af danskere har parfumeallergi?