Artikel af Mie Møller

18. december 2020

Læsetid: 4 min.

Kreativ, nem og miljøvenlig gaveindpakning til jul

Kreativ, nem og miljøvenlig gaveindpakning

 

Er du også træt af at skulle bruge en halv rulle gavepapir for at pakke en enkelt gave ind? Og ender du også altid med en masse stykker gavepapir, som er for små til at nå rundt om gaveæsken alligevel? Så skal du læse med her! 

Vi giver dig her en vejledning til at pakke en æske ind ved brug af kun 30% den mængde papir, du normalt ville bruge og klippe af. Vi har desuden samlet en række tips til alternativ, kreativ og miljøvenlig gaveindpakning nederst i artiklen.

Guide til gaveindpakning:

Step 1

Ved en kvadratisk æske skal papiret kunne foldes op af den ene kortside, under pakken og op til ca. midten af pakkens store flade. Læg kassen diagonalt mellem to hjørner på gavepapiret, så der stikker et hjørne gavepapir ud fra hver langside på pakken.

 

Kreativ, nem og miljøvenlig gaveindpakning
Kreativ, nem og miljøvenlig gaveindpakning

Step 2

Fold hjørne 1 over den længste side på kassen, side 1, og sæt det fast med et stykke tape.

Step 3

Ved det tilstødende hjørne (mellem side 1 og side 2) på kassen tager du papiret og folder det ind langs kassen og trækker hjørne 2 på papiret op langs kassen. Dette gentages ved det andet tilstødende hjørne til det store stykke (mellem side 1 og side 4), som du hæftede fast på kassen.

Kreativ, nem og miljøvenlig gaveindpakning
Kreativ, nem og miljøvenlig gaveindpakning

Step 4

Din indpakning skulle nu ligne en åben konvolut. Fold papiret ved hjørne 3 og side 3 ind langs kassen, så hjørnet på papiret smyger sig op langs kassen. Hæft dette sidste hjørne af papiret (hjørne 3) med tape på toppen af pakken. 

Kreativ, nem og miljøvenlig gaveindpakning
Kreativ, nem og miljøvenlig gaveindpakning

Alternativ gaveindpakning

Gaveindpakning med avispapir: Brug gamle aviser til gaveindpakningen. Ud over at det giver et sjovt afbræk fra de røde og sølvfarvede gaver, så er det også et bæredygtigt alternativ. Almindeligt gavepapir skal nemlig affaldssorteres som restaffald og ikke som papir. Avispapir kan derimod bare sorteres som almindeligt papir, såfremt det er rent. Vi har her lavet en vejledning til, hvordan du pakker gaver fint ind med avispapir.

Gaveindpakning med stof:  Vi har alle små lapper af stof liggende, som vi sikkert får brug for til at sy en lap en dag - og selv hvis du imod alle odds skulle få brug for den lille lap på et senere tidspunkt, så fungerer det lige så godt efter, at du har brugt det som gavepapir. Det kan sagtens lægges tilbage på loftet efter brug. 

Hjemmelavet gavepose: “Brown bags” fra kiosker og lignende. Du kan pille hankene af de helt almindelig brune papirsposer, som man får i kiosker og butikker, og på den måde kan du let bruge det som en gavepose, og der skal ikke mere end ét stykke tape og et gavebånd til! 

Muleposer: Giv to gaver i én! Ligesom du kan pakke gaver ind i stof, kan du også pakke det ind i en mulepose eller et indkøbsnet af stof. På den måde giver du også to gaver i én, da muleposer kan bruges fra alt til indkøb, ærinder og vasketøj!

 

 

Simplificer din barberingsrutine allerede i dag med en prøvepakke til kun 49,-. 

 - 5 skarpe skær 
- Praktisk rejseetui af silikone
-  Ergonomisk håndtag med gummibelægning
- 8 barberblade til din skraber leveret efter tilpasset frekvens
- Ingen binding

 
Relaterede artikler
Grafentech-boxershorts

Hvad gør Grafentech-boxershorts unikke?

Vi giver dig her en fuld forklaring på hvorfor du bør udskifte dine bomuldsunderbukser med Grafentech-boxershorts.

Hvorfor begynde vi at barbere os?

Hvorfor begyndte vi at barbere os?

Vi er dykket ned i historien bag barbering helt tilbage fra det gamle Egypten og Alexander den store.

Allergi og ødelagt tøj

Allergi og ødelagt tøj af vask

Vidste du, at der ikke er lovkrav om indholdsdeklaration på vaskemiddel, selvom 4% af danskere har parfumeallergi?