Artikel af Emilie Lohals

7. oktober 2021

Læsetid: 5 min.

6 gode råd til et fyldigt skæg!

Fuldskæg

Dét at have skæg er en stadigt stigende trend blandt mænd, hvad end det er fuldskægget, flippeskægget, stubben eller noget helt fjerde. Der findes uendelige af skægtyper og skægstile, men én ting er vigtigt, hvis man ønsker det mest optimale skæg: skæggets fyldighed og tæthed. Vi giver dig derfor her gode råd til, hvordan du opnår lige præcis det.

Fuldskæg

Hvad er et fyldigt skæg?

Du tænker måske umiddelbart, at et fyldigt eller kraftfuldt skæg er det samme som et gennemført fuldskæg, men det behøver det ikke at være. Et fyldigt skæg behøver nemlig hverken at være bemærkelsesværdigt langt eller stort, da det i højere grad handler om kvalitet frem for kvantitet. 

Om du er typen, der kan anlægge det helt store og tætte skæg eller typen med manglende skægvækst, betyder ikke noget. Det handler om kvaliteten af det skæg, som du har, og hvordan du kan sørge for at opretholde denne, så det er sundt, pænt og trendy at se på. 

Fuldskæg

Trods at vi med et fyldigt og kraftfuldt skæg ikke implicit mener fuldskæg, så er disse råd specielt gode for dig med netop meget skæg eller fuldskæg. Fuldskæg er en skægstil, der omkredser hele den nederste halvdel af ansigtet, uden afvigelser. Det klæder de fleste, der kan vokse skæg i hele ansigtet, men det er værd at være opmærksom på, hvordan skægget fremstår. Er det tyndet ud nogen steder i ansigtet? Er det tørt? Eller er det måske lidt snusket? Derudover bør man også være opmærksom på, at det ikke skal være skægget, der går rundt med dig, men dig der går rundt med skægget! 

Du kan læse mere om, hvilken skægtype eller skægstil, der passer lige netop din ansigtsform bedst lige her.


Skægstile

Gode råd til et fyldigt skæg

Såfremt du er en af de mange mænd, der ønsker en tættere skægvækst eller et mere fyldigt skæg, så læs gode råd og tips lige her: 

Hvordan plejer man sit skæg?

1. Skægpleje

Hvordan plejer man sit skæg?

Hvis man ønsker et voksende, fyldigt og tæt skæg, så er det en rigtig god idé først og fremmest at have fokus på sin hud. 

Hud og hår hænger altså sammen; hvis din hud er sund og velplejet, vil det ligeså have en positiv indvirkning på dit skægs sundhed.

Daglig brug af en god og fugtgivende ansigtscreme er altså et rigtig godt udgangspunkt - som også bør fortsætte efter, at du har fået din ønskede skæglængde- eller fylde. 

2. Mental sundhed 

Hvad er mental sundhed?

Mental sundhed har ligeledes en stor indflydelse på din generelle hår- og skægvækst. Kroppen er fuld af forskellige hormoner, og når disse kommer ud af balance, kan det påvirke din hårvækst negativt. 

Stress, mere specifikt stresshormonet kortisol, er en af de helt store fjender, når det kommer til manglende hårvækst. Psykisk stress er nemlig ofte en årsag til pludselig hårtab, hvor du bl.a. kan opleve, at din hårvækst bliver mindre og tyndet ud, eller at du får decideret skaldede pletter i hovedbund eller andre steder. 

Sørg derfor altid for at pleje din mentale sundhed. 


Hvad er mental sundhed?

3. Sunde kostvaner

Kosttilskud

Ud over mental sundhed, er der også brug for sunde kostvaner. Vores kostvaner har nemlig ligeledes stor indflydelse på, hvordan vores hud og hår har det. Vi ved nok godt alle sammen, at slik, chips og sodavand kan fremprovokere bumser og fedtet hud - og på samme måde skal man tænke med sit hår. Igen, hud og hår hænger uløseligt sammen.

Den vigtigste energikilde til et sundt, kraftfuldt og fyldigt skæg er proteiner. Proteiner styrker og øger vores hårvækst, hvorfor et fornuftigt indtag af proteinkilder som æg, nødder, fisk, fjerkræ, kød mv. vil gavne dig og dit skæg i høj grad!


Skægstile

4. Søvn

Får du nok søvn?

Søvn er også en sundhedsparameter, der påvirker din hårvækst markant. Det gør den, da søvn er en vigtig del af din generelle sundhed, hvorfor søvn eksempelvis også er en afgørende faktor for at bekæmpe langvarig stress og for opretholdelse af dit testosteronniveau, som også påvirker din hårvækst. 

Når vi sover, genopbygger kroppen vores celler og væksthormoner, som er afgørende for både vores psykiske og fysiske balance. Man siger, at det gennemsnitlige, voksne menneske skal have 7-9 timers søvn hver nat. Får du det?

Du kan læse meget mere om søvn, søvnrytmer og søvntyper her. 


Søvn

5. Dyrk motion

Sundhed og motion

Det kommer nok ikke som en overraskelse, men motion er sundt for dig - og dét, der er sundt for dit velvære, er sundt for din hårvækst! 

Ved at dyrke forskellige former for motion regelmæssigt vil du opleve at få en fornyet energi, der vil påvirke din søvnrytme, kostvaner og mentale sundhed positivt. Kroppens system hænger nemlig sammen på alle tænkelige led og kanter! 

Specielt styrketræning vil intensivere din skægvækst og være medvirkende til et mere fyldigt og tæt skæg, da denne form for motion især øger dit testosteronniveau, som nævnt påvirker din skægvækst positivt. 

God træning!


Dyrk motion

Gror hår hurtigere efter barbering?

6. Pas på med saksen! 

Gror skæg hurtigere efter barbering?

Svaret er nej. 

Du bør ikke trimme eller klippe dit hår ofte, når du forsøger at anlægge et fyldigt skæg, trods mange nok vil anbefale dig netop dette. Mange tror nemlig, at hår gror hurtigere efter barbering, men faktisk er dette blot en myte. 

Du kan først fornemme dit egentlige skægs længde og fylde efter ca. fire uger, hvor du hverken trimmer, klipper eller barbere i det. Så du må væbne dig med tålmodighed, hvis du vil opnå det mest fyldige, kraftfulde og flotte skæg! 


Simplificer din barberingsrutine allerede i dag med en prøvepakke til kun 49,-. 

 - 5 skarpe skær 
- Praktisk rejseetui af silikone
-  Ergonomisk håndtag med gummibelægning
- 8 barberblade til din skraber leveret efter tilpasset frekvens
- Ingen binding

 
Relaterede artikler
Hvordan barberer man sig?

Barbering 101

Er barbering nyt for dig? Eller mangler du blot nogle tips og tricks? Vi har her samlet nyttig viden om barbering samt besvaret nogle af de mest klassiske spørgsmål hertil.

Får du nok søvn?

Får du nok søvn?

Søvn er et fælles behov for alle, men hvor vigtig er søvnen egentlig for os og vores helbred? Læs her hvilke fordele og ulemper søvn (eller mangel på samme) udgør!

Gror skæg hurtigere efter barbering?

Gror skæg hurtigere efter barbering?

Føler du også, at dit skæg gror hurtigere efter, du har barberet dig? Vi har undersøgt påstanden lige her.