Artikel af Emilie Lohals

25. februar 2021

Læsetid: 4 min.

Gror skæg hurtigere efter barbering?

Gror skæg hurtigere efter barbering?

Mange har følelsen af, at skæg vokser hurtigere efter en god barbering. De nye hår bliver hurtigere tydelige på huden, de er mørkere og stivere i stråene og sidder tættere sammen.

Men faktum er faktisk, at skæg ikke vokser hurtigere efter barbering. 

Så hvad sker der egentlig, når vi barberer os? Og kan vi aktivt selv sætte skub i skægvæksten? 


Gror skæg hurtigere efter barbering?

Gror skæg hurtigere efter barbering?

Det er en velkendt myte, at skæg gror hurtigere, efter man har barberet sig, men der er faktisk intet, der kan påvise sandheden bag denne. I virkeligheden er det kun dine hormoner, der kan styre og regulere din skæg- og hårvækst over hele kroppen. Så selvom du føler, at hastigheden på din hårvækst øges, er det faktisk ikke tilfældet. Årsagen til dette er meget simpel: hår er dødt, og skægvæksten kan derfor ikke påvirkes. 


Bliver hår tykkere efter barbering?

Hårene, der vokser ud efter en god barbering, er oftest stivere end de tidligere, og derfor kan det føles som om, at der er flere hår. Derudover kan stubbe oftest også synes tydeligere på huden end længere skæg. 
Det er dog ikke et faktum, at skæg gror hurtigere efter barbering, da barbering ikke påvirker mængden og størrelsen af hårsække, som er den egentlige kerne for din hårvækst. At du barberer hårene over huden, ændrer ikke på hårsækkene under huden. 

Bliver hår tykkere ved barbering?

Hvor hurtigt gror skæg så?

Skæg- og hårvækst - og hastigheden på denne - er meget forskelligt fra menneske til menneske. Det afhænger af din hormonsammensætning, sundhed og gener, og dertil har hårvækst også både vækstperioder og dvale-perioder. Væksten er altså ikke et ensartet og stabilt forløb. 

Typisk anslås det dog, at håret på hovedet i gennemsnit vokser op til 2 cm. om måneden, hvor man derimod siger, at et komplet fuldskæg i gennemsnit tager 3 måneder at gro. 

Hvordan kan man øge sin skægvækst?

For nogle synes skægvæksten at foregå i et for langsomt tempo, som godt kunne trænge til en overhaling. Der er heldigvis råd for dette, og din sundhed er her primus motor:

Hvordan kan man øge sin skægvækst?

Motion, søvn og væske er alle vigtige sundheds-parametre, som kan medvirke til at styrke din hårvækst. 
En god mængde af ovenstående i et sundt samspil skaber væksthormoner, som styrker din hårvækst, samtidig med, at det nedsætter risikoen for stress, som typisk øger risikoen for hårtab. 

Hudpleje kan også være essentielt for din hår- og skægvækst. En fugtig, velplejet hud komplimenterer dine porer og hårsække. Brug fugtighedscreme hertil, gerne med eukalyptus, for at øge dine chancer for skægvækst.

Kosttilskud og vitaminerne herfra kan også øge dine chancer for tættere og større skægvækst. 
Alle B-vitaminer er godt for dit hår på kroppen, og specielt er B7, også kaldet Biotin, et godt gromiddel for længere og sundere skæg. 


Simplificer din barberingsrutine allerede i dag med en prøvepakke til kun 49,-. 

 - 5 skarpe skær 
- Praktisk rejseetui af silikone
-  Ergonomisk håndtag med gummibelægning
- 8 barberblade til din skraber leveret efter tilpasset frekvens
- Ingen binding

 
Relaterede artikler
Sådan undgår du røde knopper ved barbering

Sådan undgår du røde knopper ved barbering

Langt de fleste har oplevet røde knopper efter barbering, og typisk dukker disse op på de mest ubelejlige tidspunkter.  Læs her, hvordan du undgår disse!

Hvorfor begyndte vi at barbere os?

Hvorfor begyndte vi at barbere os?

Vi er dykket ned i historien bag barbering helt tilbage fra det gamle Egypten og Alexander den store.

Hvad udgør den bedste og billigste skraber?

Hvordan finder man den bedste og billigste barberskraber?

En fuld oversigt over hvad, du bør tage med i overvejelserne, når du skal vælge skraber og barbere dig!