Artikel af Mie Møller

14. december 2020

Læsetid: 7 min.

Hvordan finder man den bedste og billigste barberskraber?

Har du undret dig over, hvorfor de store barberingsgiganters barberblade egentlig er de første, man køber, når man begynder at barbere sig? Når du køber en barberskraber, så køber du ikke kun et par skær af stål og et håndtag. Du køber - forhåbentlig - også en glat og tæt barbering. Men vidste du, at der er en lang række aspekter ud over skarphed, som afgør hvor godt en barberskraber virker til dig? 

Vi giver dig her en fuld oversigt over, hvad du bør tage med i overvejelserne, når du skal barbere dig!


Bruger du skraber til skæg, ovenpå hovedet, til benene eller intimbarbering?

Hvor anvender du barberskraberen?

Første aspekt du bør overveje er, hvad du reelt set skal bruge din barberskraber til. Der er nemlig stor forskel på hvilke features, du bør holde øje med, alt efter hvad formålet er. Du bør som minimum have separate skrabere til ansigtet, toppen af hovedet, benene og intimbarbering, og hvis du barberer dig andre steder, såsom brystkassen eller ryggen, så hav også gerne en skraber hertil. Det er både af hygiejnemæssige årsager, da der sætter sig bakterier og død hud på skærene, og ved barbering af eksempelvis et par tørre ben, får du en del mere død hud på skærene, end ved barbering af et par eksfolierede og velplejede kinder. Det er desuden forskellige typer af bakterier, der lever forskellige steder på kroppen. 

Intimbarbering, barbering af hovedet og benene

Husk også, at din hud ikke er ens alle steder på kroppen. Eksempelvis er huden ved de intime områder meget mere følsom end huden på benene, og derfor vil du også opleve mere kløe og røde knopper ved intimbarbering, hvis du bruger samme skraber til begge formål. Du kan også med fordel vælge et bredere blad med en skarpere vinkling, når du barberer dine ben, og så ty til et smallere blad med en knapt så skarp vinkling, når du barberer dig oven på hovedet, da huden er meget blød her og kraniet varierer i kontur, så man let kommer til at skære sig.

Vidste du, at ... 
... dét, at man bruger samme barberblad flere steder på kroppen (også kaldet krydskontaminering), oftest er synderen til, at man får de irriterende røde knopper på huden efter barbering? Det er et problem, der specielt ses ved intimbarbering, da huden i disse områder er ekstra blød og sårbar.

Vi har lavet en intimbarberingsguide til både manden og kvinden, så du undgår problemerne fremover. 
Læs dem her!

Hvor mange skær skal en god barberskraber have?

Mange er af den overbevisning, at jo flere skær, der er på din barberskraber, jo glattere bliver resultatet. Det er ikke nødvendigvis tilfældet. Hvis du har to barberblade, som er helt ens, og hvor skærene har samme vinkling, så vil den barberskraber med flest skær på kunne give et glat resultat med færre strøg end den barberskraber med færre skær på. Så hvis vinklingen af skærene passer dig, så gå efter den barberskraber med flest skær. Det vil i sidste ende betyde færre strøg, og derfor mindst mulig slid af huden, hvilket bidrager til at mindske irritation og røde knopper.

Hvad er den bedste og billigste barberskraber til dine behov?

Hvor bredt skal et barberblad være?

Man kan også være fristet til at tænke "jo bredere et barberblad, jo hurtige bliver jeg glatbarberet!". Skal du kun barbere store flader, så er dette også sandt nok, men du skal tænke på din barberskraber lidt som en malerrulle. Det er smart med en bred malerrulle til at tage de større overflader, men du skal bruge en smallere malerrulle eller pensel for at tage langs med krogene eller for ekstra præcision. Du kan med fordel bruge to slags skrabere til ansigtet, så du har et bredt blad til kinderne og et smalt blad (eller et blad med præcisionstrimmer) til kanter, kroge og under næsen.


En stor fugtighedsgel på din barberskraber kan erstattes af en barbergel

Har fugtighedsstrippen eller gelen betydning?

Nu siger vi det bare: en stor, kluntet fugtighedsgel er ikke nødvendig for en glat barbering. Det er selve barberbladet, du skal kigge på. En fugtighedsstrip eller gel kan være praktisk, hvis man er på farten, men du får altid en langt bedre barbering ved at bruge de rigtige komplementærprodukter, hvilket vi vil gennemgå længere nede. Så overvej, hvad det er, du betaler for: er det en stor fugtighedsgel eller et godt barberblad? 

Komplementærprodukter er altafgørende

Du er nok vant til, at barberskum er det mest normale, når du tænker på komplementærprodukter til din barbering. Dog vil vi her hos Barberskabet til enhver tid anbefale dig at bruge en god barbergel eller barbercreme i stedet for barberskum- eller sæbe, da det: 

  1. Er mere drøjt i brug 
  2. Lægger en beskyttende hinde på huden 
  3. Er lettere at skylle ud af bladet igen 
  4. Giver transparent beskyttelse, så du kan se, hvad du laver

Er du i tvivl om hvilke komplementærprodukter, du skal vælge?
Vi har skrevet meget mere om valg af komplementærprodukter til barbering samt optimal brug af dem lige her.
Læs også og prøv Barberskabets dansk producerede og parfumefrie Shaving Cream og After Shave Balm her. 

Hvilket materiale skal man kigge efter?

Gå altid efter rustfrit stål, når du skal vælge skraber. Du bør desuden også kigge på, hvilket materiale håndtaget er lavet af, da et skaft af stål vil tage nogle hårdere slag, hvis du taber det i badet. Check også, om skraberen eller håndtaget til din systemskraber har en gummibelægning, da det giver dig et meget bedre greb. Du bør også overveje, om du får en holder eller et etui med til din barberskraber, samt om denne kun er velegnet til badeværelset, eller om den også kan tages med i toilettasken.

Prøv her Barberskabets håndtag og rejseetui.

Find den bedste barberskraber med vores guide

Din hudtype har stor betydning

Når du vælger en skraber, så bør du også tage højde for din hudtype. Som nævnt i forbindelse med, hvor på kroppen du skal bruge skraberen, så kan din hudtype også variere bare i ansigtet. Mange har for eksempel kombineret hud. hvor du måske er mere fedtet på hagen og halsen, men så til gengæld har tør hud på kinderne.

Kender du ikke din egen hudtype? Så læs med her og test den selv!

Du kan derfor overveje hvilke komplementærprodukter, der passer til netop din hudtype for at sikre den bedste barbering. Eksempelvis bør du aldrig bruge sæbe, hvis du har tør eller kombineret hud, da det vil udtørre huden endnu mere. Du kan også med fordel lave en form for "barberingsrute", så du både er klar over, hvilken groretning hårene har de forskellige steder i ansigtet og på kroppen, men også hvilken type komplementærprodukt og barberblad, du bør bruge her.


Skægstil og skægtype

Har du kraftigt, fint eller almindeligt skæg?

Har du kraftigt og tykt skæg? Så kan du med fordel vælge en barberskraber, hvor der er lidt mere afstand mellem skærene, da barberbladet ellers hurtigt klumper til og derefter slider unødvendigt meget på skærene. Har du derimod lidt finere skæg, så kan du sagtens vælge en barberskraber med tætsiddende skær. Du bør også have in mente, at hvis du ikke barberer dig så ofte, så kan det være smart med en barberskraber med mere afstand mellem skærene. Hvis stubbene når at blive mere end to millimeter, så bør du vælge en skraber med mere afstand mellem skærene. Din valgte skægfrisure eller skægstil kan også være afgørende for, hvilken barberskraber du bør vælge.

Læs her, hvilken skægstil, der passer bedst til dit ansigt!


Barberskraber på abonnement

Hvis du barberer dig bare nogenlunde fast, så vil du med fordel kunne vælge at klare din barberskraber på abonnement. Hos Barberskabet kan du vælge mellem to typer barberblade til din barberskraber, som du får på abonnement, så du får barberbladene og skraber tilsendt lige til døren efter en frekvens, der passer med, hvor ofte du bruger din barberskraber, så du ikke danner lager, men heller aldrig kommer til at stå og mangle. Lyder det som noget for dig med en barberskraber på abonnement? Så bestil en prøvepakke i dag lige her!

Få barberblade på abonnement hos Barberskabet

Hænger kvaliteten sammen med prisen?

Ikke nødvendigvis. Husk, hvad det er du reelt set betaler for. Får du en service med, såsom levering? Køber du fra en distributør, eksempelvis et supermarked, som ikke kender til produktet og derfor ikke kan svare på spørgsmål? Og er der mulighed for at kontakte virksomheden, som producerer produktet, både i forhold til vejledning, men også hvis du har problemer eller udfordringer? Og betaler du ekstra for at få en mærkevare, som de kendte påstår, at de bruger? 

Hos Barberskabet køber du ikke bare dine barberblade. Du køber også levering lige til døren efter en frekvens, der er tilpasset netop dit forbrug og behov. Med i købet får du adgang til vores support, som altid har tips og tricks, som kender produkterne ind og ud, og som har løsninger til alle de udfordringer, du kan støde på. Derudover får du som medlem tilsendt særlige tilbud på andre produkter. Vi bestræber os også på at levere indhold, som kan give dig inspiration og tips til din hverdag!

 

Simplificer din barberingsrutine allerede i dag med en prøvepakke til kun 49,-. 

 - 5 skarpe skær 
- Praktisk rejseetui af silikone
-  Ergonomisk håndtag med gummibelægning
- 8 barberblade til din skraber leveret efter tilpasset frekvens
- Ingen binding

 
Relaterede artikler
7 måder du undgår slidt skæg vinteren igennem

7 måder du undgår slidt skæg vinteren igennem

Vidste du, at nogle af de mest almindelige ingredienser i skægshampoo faktisk skader skægget? Vi giver dig her 7 metoder til at opnå og opretholde et sundt og velplejet skæg vintermånederne igennem.

Undgå den brændende fornemmelse efter barbering

Undgå brændende fornemmelse efter barbering

Mange mænd undgår at bruge barberblade, da de er bange for brændende fornemmelse, røde knopper og irriteret hud efter barbering. Vi giver dig fire løsninger til at undgå den brændende fornemmelse efter barbering.  

Sådan handler du sikkert på internettet

Sådan handler du sikkert på internettet

Har Corona gjort, at du skal klare din generelle shopping online? Vi gennemgår her, hvordan du sikkert navigerer rundt på internettet.