Artikel af Mie Møller

8. Januar 2020

Læsetid: 6 min.

Intimbarbering for mænd

Manscaping og intimbarbering for mænd

'Manscaping' er et andet ord for når mænd barberer mere end blot skægget i ansigtet af. I 1990'erne blev det mere og mere populært blandt mænd også at være glatbarberede eller glatvoksede, hvilket promoverede et billede af manden som helt glat og jævn, ligesom man i mange år havde set kvinder være det i modebilledet. 

I dag handler manscaping mere om at være veltrimmet, altså om at holde kraftig kropsbehåring og kønshår lidt nede. Du kan her blive klogere på, hvordan bedst muligt inkorporerer manscaping i dine rutiner. Manscaping og intimbarbering for mænd

Manscaping og intimbarbering for mænd

Ifølge Manscipated.com, så er det et sted mellem 60-70% af mænd, der gør sig i en form for manscaping. Før i tiden forbandt man manscaping med et glatbarberet eller vokset bryst, eller med helt at fjerne pubeshårene. I dag handler det i højere grad om at trimme hårene diverse steder på kroppen for at opretholde et naturligt look eller at "forme" en vis frisure diverse steder på kroppen. Visse områder bliver derfor holdt veltrimmede eller barberede, hvorimod andre får lov til at gro frit. Alt efter hvor på kroppen, du skal manscape, så medfører det forskellige udfordringer.
Heldigvis kan de fleste udfordringer ved både manscaping og intimbarbering undgås, hvis du bruger de rigtige metoder og det rigtige grej. Og så er det vigtigt at huske på, at intimbarbering og manscaping ikke bare er ligesom at barbere sig i ansigtet.


Hvad er anderledes ved intimbarbering i forhold til almindelig barbering i ansigtet?

Både din hud og din hårvækst varierer over hele kroppen. Din hud er eksempelvis meget mere følsom på halsen eller i intimområdet, end den er på ryggen eller benene. Derfor er det også typisk her, man tit oplever at få røde knopper efter barbering. Du vil sandsynligvis også opleve, at dine kønshår og hår på brystet er mere krøllede end dit skæg eller hårene på benene. De vigtigste grundprincipper for manscaping og intimbarbering er følgende: 


Brug de rigtige og skarpe barberblade

Brug en barberskraber, som fungerer til formålet - også selvom det måske er en anden type barberblad end det, du bruger til at barbere dig i ansigtet. 


Undgå "krydskontaminering" 

Med det mener vi, at du bør undgå at bruge det samme barberblad til flere forskellige formål. Når du barberer dig, så er dine porer og hårsække blottede. Så når du bruger det samme barberblad til flere formål, eksempelvis til kønshår og skæg, så tager du bakterier fra et område med videre til et andet, da død hud, snavs og bakterier sætter sig i barberbladet. Dette kan lede til røde knopper og i værste tilfælde blærer, bylder og skægpest. 


Husk dine komplementærprodukter

Du bør altid vælge produkter, som lægger en beskyttende hinde, er transparent og ikke udtørrer huden. Det vil sige, at du bør styre uden om almindelig sæbe, shampoo eller barberskum. Derudover bør du undgå aftershave med alkohol, når du har barberet dig. Skal du absolut have den lidt stikkende fornemmelse, så vælg i stedet at bruge tetræolie, som også har desinficerende og inflammatoriske egenskaber. Vi har skrevet om fordele, ulemper og nødvendighed af komplementære produkter til din barbering her.


Intimbarbering for mænd - trin for trin

For at sikre dig, at du undgår indgroede hår, snitsår eller irriteret hud, så har vi her lavet en vejledning til, hvordan du kommer helskindet gennem en intim-barbering, og opnår et resultat, som også føles rart efterfølgende. 


Guide til intimbarbering

1. Forbered dig

Giv dig god tid, forbered huden og kønshårene, og vælg en skraber, der er god til formålet. Her kan det være en fordel at vælge et barberblad, som er let at skylle igennem, og ikke er helt skarpvinklet, såsom vores grå barberblad


2. Vådbarber og brug komplementærprodukter

Vådbarber kun, og brug en hudvenlig barbergel, som lægger en transparent beskyttende hinde, og samtidig gør barbering friktionsløs. På den måde skåner du den sarte hud mest muligt samtidig med, at du lettere kan skære det eller lidt kraftigere hår over. Det er også en god idé at bruge en barberingsolie inden, da det gør hårene blødere, og derfor lettere at skære over, så du skal bruge færre strøg. Jo bedre du forbereder din hud, jo mindre kløe og irritation vil du opleve efter barberingen. 


3. Hav hygiejnen i orden

Sørg for at afmærke hvilken barberskraber, du bruger til hvilket formål. På den måde undgår du at tage stafylokokker, som er en af de hyppigst sete årsager til røde knopper, med op til ansigtet. 


4. Intimbarbering kræver lys, balance og forsigtighed

Den største udfordring ved intimbarbering er, at det er svært at komme til og se, hvad man foretager sig. Sørg for, at du har god belysning og, igen, brug transparente komplementærprodukter. Du kan kun barbere i små korte strøg, og sørg for, at du strækker huden ud med den anden hånd, så du får alle hårene med, uden ved et uheld at skære i den løse og følsomme hud. 


5. Vær forberedt på stubbe, indgroede hår og kløe

Når hårene vokser ud igen, så vil du opleve kløe, ligesom i ansigtet. I stedet for at klø, så bør du holde huden fugtet og hårene bløde. Du kan læse meget mere om, hvordan du undgår irritation efter barbering her og hvordan du bedst undgår indgroede hår her.Simplificer din barberingsrutine allerede i dag med en prøvepakke til kun 49,-. 

 - 5 skarpe skær 
- Praktisk rejseetui af silikone
-  Ergonomisk håndtag med gummibelægning
- 8 barberblade til din skraber leveret efter tilpasset frekvens
- Ingen binding

 
Relaterede artikler
Sådan undgår du røde knopper ved barbering

Sådan undgår du røde knopper ved barbering

Røde knopper er et tegn på inflammation og irriteret hud fra når bakterier får adgang til dine blottede porer og hårsække. Heldigvis er der en række måder, du kan undgå røde knopper.

7 metoder til at undgå slidt skæg vinteren igennem

7 måder du undgår slidt skæg vinteren igennem

Vidste du, at nogle af de mest almindelige ingredienser i skægshampoo faktisk skader skægget? Vi giver dig her 7 metoder til at opnå og opretholde et sundt og velplejet skæg vintermånederne igennem.

Hvilken skægtype og skægstil passer bedst til dit ansigt?

Hvilken skægtype  passer bedst til dit ansigt?

Ligesom visse frisurer komplementerer visse ansigtstyper, kan nogle skægtyper også passe bedre end andre til din ansigtsform.