Artikel af Mie Møller

6. oktober 2020

Læsetid: 5 min.

Undgå indgroede hår

Undgå skægpest, indgroede hår og skægbumser

 Indgroede hår er irriterende, knapt så kønne og desværre meget normale. Du har sikkert selv oplevet det: små bumselignende buler, som dukker op på huden lidt efter en barbering, hvad enten det er i ansigtet, på benene eller andre steder. 

Vi vil her gå i dybden med, hvorfor indgroede hår opstår, samt hvad du kan gøre for at forebygge dem.


Undgå skægpest, indgroede hår og skægbumser


Hvorfor opstår indgroede hår?

Årsagerne til indgroede hår er flere, men i bund og grund skyldes det, at håret tvinges tilbage, når det forsøger at vokse ud gennem huden, og derfor tvinges tilbage i hårsækken eller vokser sidelæns under huden. Dette kan lede til irritation og inflammation i hårsækken, som giver hævelse, rødme, irritation og kløe

Ændringen af hårets groretning kan skyldes flere ting og er oftest det, der er skyld i indgroede hår og irritation: 

Døde hudceller

Døde hudceller kan blokere for hårets naturlige groretning ud gennem huden og kan derfor få håret til at søge andre groretninger. 

Tætsiddende tøj

Stramt tøj eller tryk fra eksempelvis en cykelsadel kan irritere hårsækken og i værste tilfælde give indgroede hår, da trykket tvinger håret til at vokse i alternative retninger.

Krøller

Personer med krøllet skæg eller kropsbehåring kan have større tendens til at få indgroede hår, da håret hurtigere bliver fanget under huden af naturlige årsager. 


Kan man undgå indgroede hår?

Der er heldigvis måder at forebygge indgroede hår, og det kræver faktisk hverken dyre komplementær-produkter eller tidskrævende morgenritualer. Derudover har disse metoder også en række andre fordele for sundere hud og skæg:

Undgå skægpest, indgroede hår og skægbumser

1. Eksfoliering

Som nævnt er døde hudceller oftest årsagen til, at håret tvinges til at ændre groretning. Ved at eksfoliere (læs: skrubbe) huden jævnligt med en god body- eller facescrub fjerner du overflødigt talg, snavs, døde hudceller og fedt, som ellers kan blokere porerne. Dette forebygger også uren og tør hud, og sikrer samtidig en mere drøj anvendelse af cremer, toner og lignende, da du ikke spilder produktet på død hud.  

 

2. Barber med hårets groretning 

Det kan umiddelbart virke som en udfordring at opnå et helt glat resultat på denne måde, men med et skarpt og rent barberblad er det bestemt muligt. Hvis du partout skal barbere mod hårets groretning, så gør det som det sidste, efter du har fjernet skægget ved at barbere med hårets groretning. På den måde irriterer du hårsækken mindst muligt, da der er mindre hår tilbage at påvirke.  

 

3. Vådbarber - og drop barberskum til fordel for barbergel 

Når du vådbarberer, så er håret meget mere medgørligt, og du påvirker derfor hårsækkens rod mindre, da håret lettere skæres over. Anvend også hellere en gel eller barbercreme fremfor en skum, da skum udtørrer huden, gør det sværere at holde bladet rent og langt fra er transparent. En gel eller creme er derimod drøj i brug, giver transparent beskyttelse og lægger en beskyttende hinde på hud og hår. Du kan læse mere om anbefalinger til komplementære produkter til barbering her - og prøve vores Shaving Cream eller After Shave Balm her. 

Behandling af indgroede hår


Hvordan behandles indgroede hår?

Er uheldet ude, så er der også visse ting, du kan gøre for hurtigere at slippe af med det indgroede hår: 

1) Eksfolier området omkring det indgroede hår for at fjerne døde hudceller, talg, fedt og snavs.

2) Fugt huden godt igennem, enten med et varmt bad eller et fugtigt varmeomslag. 

3) Fjern forsigtigt håret med en ren pincet og undgå at grave eller trykke i huden. Dette vil man risikere vil kunne ses i huden efterfølgende.

4) Vask eller rens området for at undgå bakterier i den nu blottede hårsæk. Når der kommer bakterier i hår-sækken, kan det nemlig i værste tilfælde lede til skægpest. Det er en betændelsestilstand i hårsækken, som kan give smertefulde bylder. 

 

Simplificer din barberingsrutine allerede i dag med en prøvepakke til kun 49,-. 

 - 5 skarpe skær 
- Praktisk rejseetui af silikone
-  Ergonomisk håndtag med gummibelægning
- 8 barberblade til din skraber leveret efter tilpasset frekvens
- Ingen binding

 
Relaterede artikler
Hvilken skægstil til dit ansigt?

Hvilken skægstil passer til dit ansigt?

Ligesom visse frisurer komplementerer visse ansigtstyper, kan nogle skægtyper også passe bedre end andre til din ansigtsform.

Hvorfor begyndte vi at barbere os?

Hvorfor begyndte vi at barbere os?

Vi er dykket ned i historien bag barbering helt tilbage fra det gamle Egypten og Alexander den store.

Bargergel, barberskum, aftershave eller eau de toilette?

Barbergel, barberskum, aftershave eller eau de toilette

Hvad er fordelene, ulemperne og ikke mindst nødvendigheden af komplementærprodukter?