Artikel af Kristine Larsen

30. september 2020

Læsetid: 6 min.

Hvilken skægtype og skægstil passer bedst til dit ansigt?

Hvilken skægtype og skægstil passer bedst til dit ansigt?

 

I en verden af skæg er det ikke bare et spørgsmål om at have skæg eller ej. Når det kommer til at tage sig allerbedst ud, er skæg ikke bare at have ansigtsbehåring i form af et fuldskæg. Ligesom visse frisurer komplementerer visse ansigtstyper, kan nogle skægtyper også passe bedre end andre til netop dit ansigt. Hvis du har en jævn skægvækst, kan din barberskraber bruges som en pensel, der kan redefinere dit ansigt og understrege de træk, som du bedste kan lide ved dig selv – og selvfølgelig skjule andre.

 


Skægs betydning for ansigtet

Du skal huske, at den frisure du har også har noget at sige i forhold til, hvilken skægstil og skægtype, der passer bedst til dig. Hvis du for eksempel har længere hår, der går ned over ansigtet og panden, er det allerede med til at forme dit ansigt, så du derfor ikke skal bruge skægget i samme grad til at forme det med.

Du skal selvfølgelig have netop den skægstil og skægtype (eller mangel på samme), som du synes bedst om, men vi vil give dig en lille guide til, hvilken skægtype og skægstil, der teoretisk set passer bedst til dig og din ansigtsform. Læs med her! 

 

Firkantet ansigt

Løsning: Tætklippet skæg for smallere kæbe

Firkantede ansigter er oftest kendetegnet ved en bredere pande, højere kindben og brede kæber, hvorfor det derfor kan være en god idé at have tætklippet skæg på kæberne og kinderne. 

Dette kan give illusionen af en skygge, så ved også at rede skægget ned mod hagen kan man snyde øjet og skabe en mere oval silhuet. Af samme årsag går et flippeskæg også rigtig godt til et firkantet ansigt!

Firkantet ansigt

 

Rundt ansigt

Rundt ansigt

Løsning: Fremhæv kindbenene med masser af skæg

Hvis du har rundere kinder og højere kindben, kan det være en fordel af skabe en skæglinje, der går helt op under kindbenet for at fremhæve dem og dermed gøre ansigtet mere markeret. Det nytter ikke noget kun at have skæg omkring ansigtet og på kinderne og halsen. Med et rundere ansigt er det en god idé at have noget skæg i selve ansigtet. Det kræver selvfølgelig, at du har den rette skægvækst på kinderne. Har du det, kan det være en fordel at have det så langt som muligt, da det trækker ansigtsformen ud.

Alternativt er et trekantsformet skæg en god løsning, stadig med stubbe på kinderne. Det vil skabe indtrykket af en længere og mere markeret hage.


Hjerteformet ansigt

Løsning: Fokus på midten af ansigtet

Med et hjerteformet ansigt har du et smallere kæbe-parti og en mere spids hage.

Her kan du gå efter velsoignerede stubbe på siderne. Samtidig er det en fordel at have lidt mere længde på hagen og moustachen for at tilføje dybde og volumen ved kæbepartiet.

Hjerteformet ansigt
Ovalt ansigt


Ovalt ansigt

Løsning: Gør hvad du vil, men gør det grundigt

Hvis du har et ovalt ansigt, så kan du slippe afsted med langt de fleste skægtyper. Du kan det meste, da du både har kantede og runde former, hvilket betyder, at du ikke behøver at afbalancere noget med dit skæg.

Alt du behøver at have fokus på er, at dit skæg (eller din glatbarbering) altid tager sig godt ud. 


Aflangt ansigt

Løsning: Hold halsen og kanterne glatbarberede

Sørg for at holde skægget kort på hagepartiet, så du ikke får dit ansigt til at se endnu længere ud.

Desuden bør du stoppe skægget højt oppe og ikke lade det gro ned ad halsen, da det vil se ud som om, at ansigtet aldrig stopper - og det look ønsker man sig sjældent.

Aflangt ansigt

Mindre ansigt

Løsning: Korttrimmet eller intet skæg

Man skal passe på, at skægget ikke kommer til at være for prominent og overtager hele dit ansigt, hvis du har et mindre ansigt. Derfor er et helt korttrimmet fuldskæg med skarpe kanter en løsning som skægtype. Alternativt kan et helt glatbarberet ansigt give mere plads til at vise ansigtet frem.

Omvendt, hvis du gerne vil have et længere fuldskæg, så sørg for ikke at have det længere end en halv centimeter, så det er dig, der går med skægget, og ikke skægget, der går med dig.

 

Stort ansigt, mindre krop

Løsning: Hold igen

Hvis du har et stort ansigt men en lille krop, kan det godt se lidt tosset ud, hvis man har et enormt fuldskæg. Her kan det være rigtig fint at være glatbarberet. Hvis du ønsker fuldskæg eller bare lidt skæg, kan du lægge nogle linjer under kindbenene og hagen, så det skaber illusionen af et mere markeret ansigt.

 

Vil du eksperimentere med din skægtype og skægstil? Bestil en prøvepakke allerede i dag  til kun 49,-. 

 - 5 skarpe skær 
- Praktisk rejseetui af silikone
-  Ergonomisk håndtag med gummibelægning
- 8 barberblade til din skraber leveret efter tilpasset frekvens
- Ingen binding

 
Relaterede artikler
Hvor ofte skal man skifte barberblad?


Hvor ofte skal du skifte barberblad?

Hvor mange gange kan man bruge et barberblad, før der slækkes på resultatet? Og hvilke faktorer er i spil?

Hvorfor får man gråt hår?

Hvorfor får man gråt hår?

At få gråt hår er fælles for os alle, men hvorfor får vi det egentlig? Og hvorfor får vi det på forskellige tidspunkter i livet?

Vigtighed af komplementærprodukter

Guide til komplementære barberingsprodukter

Barbergel, barberskum, aftershave eller eau de toilette - hvad er fordelene, ulemperne og nødvendigheden af disse?