Artikel af Emilie Lohals

27. april 2021

Læsetid: 3 min.

Hvilken hudtype har du?

Hvilken hudtype har du?

Alle mennesker er forskellige - og det er vores hudtyper også!

Hud kommer i mange forskelle former, faconer og typer. Nogle hudtyper er fedtede, andre er tørre. Nogle er rene, andre er urene. Nogle er mørke, andre er lyse. Nogle er rynkede, andre er glatte.

Men ved du egentlig, hvad en hudtype er, og hvilken hudtype du selv har?

Hvad er en hudtype?

Vi har alle sammen hud, og vi har faktisk rigtig meget af det, da huden er vores absolut største organ. Det er dermed ekstra vigtigt, at vi passer godt på den. Dog skal denne hudpleje foregå forskelligt, alt efter hvilken hudtype, du går rundt med. 

Man inddeler hud i seks forskellige, generelle typer: 

1. Fedtet/uren hud
2. Tør hud
3. Sart hud
4. Fedtfattig hud
5. Kombineret hud
6. Normal hud

Hudtyper

Din hud ændrer sig mange gange gennem et liv, da hud er i konstant forandring. Vi bliver født med én type hud, som følger os hele livet, men denne type ændrer sig løbende og er baseret ud fra hudens fugtighedsniveau. Dette skyldes både faktorer så som din alder, din psyke, miljø, brug af komplementære produkter, årstider og meget mere. Det er blot helt naturligt og præcis, som det skal være. 

Vi giver dig herunder et overblik over, hvilke slags hudtyper der findes, og hvordan de karakteriseres - og vi giver dig ligeledes en guide til, hvordan du hurtigt og nemt kan tjekke din egen nuværende hudtype!

Hudtype guide

Du kan nemt og hurtigt selv tjekke og teste, hvilken hudtype du har. Det kræver hverken specielle redskaber, meget tid eller professionel assistance. 

Sådan tjekker du din hudtype derhjemme:

1. Vask dit ansigt i lunkent vand, dup det tørt og tilfør ikke renseprodukter, serum eller lign. herefter. 

2. Efter to timer tjek så din hud ved at kigge i spejlet, gerne et sted hvor der er et naturligt og tydeligt lys. Herefter vurder så, om din hud er mere tør end fugtig, ren end uren mv. 


Hudtype guide

Hvad betyder din hudtype?

Hver enkelt hudtype har sine kendetegn, som du kan blive klogere på her: 

1. Fedtet/uren hud

Hvis du lider af fedtet/uren hud, vil din hud oftest fremstå mere skinnende/blank og olieret, og dine porer, hudorme og andre urenheder vil fremstå mere tydelige og ''grove''. Din hud vil måske også have en grå nuance. 

2. Tør hud

Tør hud er oftest kendetegnet ved, at huden skaller af, og at huden føles stram. Tør hud resulterer også oftest i, at man har flere hudorme og forstørrede porer end normalt. Her har huden et for lavt fugtighedsniveau. 

3. Sart hud 

Sart hud deler lidt ligheder med tør hud, da sart hud har problemer med at holde på fugt grundet hudens tyndhed og skrøbelighed, og dermed også fremstår tør. Det betyder yderligere, at huden vil blive let påvirket af vind og vejr, som ofte vil ende i røde plamager, eksem mm.

4. Fedtfattig hud

Hvis du har en fedtfattig hud, er din hud kendetegnet ved at være rødlig og tør, og der vil typisk ligge døde hudceller i hudens overflade samt være blodsprængninger i huden. Denne hudtype ses typisk hos personer over 50 år, hvor huden mangler fedt og generel fugt.

5. Kombineret hud

At din hudtype er kombineret, betyder, at du har et mix af fedtet, tør og normal hud. Det er en af de mest almindelige hudtyper, og man vil her typisk have tendens til lidt urenheder og lidt tør hud på kinderne, men det varierer meget fra person til person. 

6. Normal hud

Man siger, at din hud er i balance, hvis du har en normal hudtype. Huden er hverken for tør, fedtet eller lign., og fugtighedsniveauet i huden er stabilt. Du vil ikke have mange urenheder, og din hud vil være i en sund tykkelse. Selvom denne type hedder ''normal'', er det bestemt ikke den mest udbredte hudtype. 


Simplificer din barberingsrutine allerede i dag med en prøvepakke til kun 49,-. 

 - 5 skarpe skær 
- Praktisk rejseetui af silikone
-  Ergonomisk håndtag med gummibelægning
- 8 barberblade til din skraber leveret efter tilpasset frekvens
- Ingen binding

 
Relaterede artikler
Sådan undgår du røde knopper ved barbering


Sådan undgår du røde knopper ved barbering

Langt de fleste har oplevet røde knopper efter barbering, og typisk dukker disse op på de mest ubelejlige tidspunkter. Læs her, hvordan du undgår disse!

Hvorfor begyndte vi at barbere os?


Hvorfor begyndte vi at barbere os?

Vi er dykket ned i historien bag barbering helt tilbage fra det gamle Egypten og Alexander den store.

Intimbarbering for mænd


Intimbarbering for mænd

Har du hørt om 'manscaping'? 
Trends inden for den mandlige kropsbehåring er under konstant udvikling, og du kan læse mere om den aktuelle trend her!