Artikel af Kristine Larsen

25. september 2020

Læsetid: 5 min.

Undgå den brændende fornemmelse efter barbering

Undgå brændende fornemmelse efter barbering

 

Mange mænd undgår at bruge barberblade, da de er bange for brændende fornemmelse, røde knopper og irriteret hud efter barbering. Den brændende fornemmelse er noget, der rammer mange, når de barberer sig. Der er forskellige grunde til, at det opstår, men der er også mange måder, du kan undgå det på og dermed opnå en behagelig barbering hver gang. 

Vi giver dig fire løsninger til at undgå den brændende fornemmelse efter barbering.  
Sløve barberblade giver brændende fornemmelse

1: Du barberer dig med sløve barberblade

Det er ligegyldigt, om du bruger de dyreste barberblade på markedet: hvis de er sløve, kan de ikke gøre deres arbejde optimalt. Dét du plejer at kunne barbere med ét strøg, skal du pludselig bruge tre-fire strøg på, hvilket irriterer din hud og kan give røde knopper efter barbering, især ved intim-barbering. Det kan få huden til at føles øm, som er resultatet af meget små hudafskrabninger i ansigtet. Over tid kan de små hudafskrabninger blive irriteret og inficeret, og det kan resultere i en brændende fornemmelse i form af udslæt og knopper.

Løsning:

Vær meget opmærksom på, hvor effektive og skarpe dine barberblade er, når du barberer dig. Føler du, at barberbladene hiver hårene ud fremfor at skære dem over, så er det på tide at skifte bladet. På den måde får du den bedste, mest hygiejniske barbering - og din hud vil takke dig for det.

Med et medlemskab hos barberskabet skal du aldrig mere tænke på at stå og mangle barberblade, når de skal skiftes. Når barberbladene bliver sendt direkte i din postkasse i det interval, der passer til dine behov, så risikerer du aldrig at barbere dig med sløve barberblade igen.

2: Dine barberblade er beskidte

Dine barberblade bliver hurtigere beskidte, hvis du ikke vasker dit ansigt før barbering. Det skyldes, at din hud opsamler snavs i løbet af dagen, som barberbladene derfor også skal skære igennem. Det skaber en unødvendig friktion, der gør huden irriteret og inficeret, hvilket giver røde knopper.

Løsning:

Vask altid dit ansigt grundigt, før du starter din barbering og undgå tørbarbering. Visse komplementærprodukter kan også gøre det lettere at holde barberbladet rent, hvilket forlænger bladets levetid.


Beskidte barberblade kan give brændende fornemmelse

3: Du har tør hud

Barbering på tør hud vil skabe en ond cirkel og kun gøre din hud endnu mere tør. Det kan give dig en kløende og rød hud, som er meget ubehageligt.

Løsning:

Køb en god fugtighedscreme og brug den ofte - gerne morgen og aften. Selv hvis du ikke barberer dig, er tør hud noget du gerne vil undgå. 

Læs mere om forskellige hudtyper her. 

 

4: Du barberer dig mod hårene

Føler du nogle gange, at hele dit ansigt brænder, når du er færdig med barbering? I så fald har du muligvis barberet dig mod hårene. Barbering mod hårene giver større risiko for sår og indgroede hår. Det skaber unødvendig friktion, der efterlader din hud sensitiv og rød af irritation.

Løsning:

Ta' dig god tid og barber dig forsigtigt med hårenes retning. Det kan være en god ide at tænke på din barbering, som om der er GPS på. Så undersøg groretningen for dit skæg de forskellige steder i ansigtet og på halsen. Vi garanterer dig, at du vil finde mange flere groretninger end bare nedad!

Undgå skægpest og indgroede hår

Få en friktionsløs og komfortabel barbering - hver gang

Dine barberingsvaner kan være den afgørende forskel på brændende rød hud og en komfortabel barbering. En olie og barbergel før barbering vil blødgøre hårene, så barberbladet kan skære dem over helt uden problemer. På den måde får du klargjort din hud og dine hår, før du begynder at barbere dig. Efter barbering er det vigtigt at afkøle huden med en god aftershave, gerne uden parfume, så du undgår irriteret hud.

Den allerbedste måde til at reducere den brændende fornemmelse på er at tage dig tid til din barbering og ikke skynde dig igennem processen. Husk på, at du stryger meget skarpt stål hen over din hud i form af skærene på barberbladet.

Derudover skal dine barberblade skiftes regelmæssigt, så de ikke bliver sløve og hiver hårene ud frem for at skære dem over. Det kan du imødekomme med ét af vores medlemskaber her.

 

Simplificer din barberingsrutine allerede i dag med en prøvepakke til kun 49,-. 

 - 5 skarpe skær 
- Praktisk rejseetui af silikone
-  Ergonomisk håndtag med gummibelægning
- 8 barberblade til din skraber leveret efter tilpasset frekvens
- Ingen binding

 
Relaterede artikler
Hvad er Grafentech?

Hvad gør Grafentech-boxershorts unikke?

Vi giver dig her en fuld forklaring på hvorfor du bør udskifte dine bomuldsunderbukser med Grafentech-boxershorts.

Hvorfor begyndte vi at barbere os?

Hvorfor begyndte vi at barbere os?

Vi er dykket ned i historien bag barbering helt tilbage fra det gamle Egypten og Alexander den store.

Allergi og ødelagt tøj

Allergi og ødelagt tøj af vask

Vidste du, at der ikke er lovkrav om indholdsdeklaration på vaskemiddel, selvom 4% af danskere har parfumeallergi?