Artikel af Mie Møller

23. september 2020

Læsetid: 6 min.

4 tips til at få dine barberblade til at holde længst muligt

Få dine barberblade til at holde længere

 

I nutidens Danmark er barbering ikke kun til af praktiske årsager, som det ellers var tilbage i Stenalderen. En helt tæt barbering er nærmest umulig at opnå uden barberblade, men har du nogensinde tænkt over, hvor længe du egentlig bruger et barberblad? Og hvordan du kan forlænge et barberblads levetid, hvilket både har økonomiske og miljømæssige fordele? Vi giver dig svaret lige her!

 

Brug altid preshave, når du barberer dig

1) Vigtighed af komplementærprodukter

Den altoverskyggende faktor for, hvor længe dit barberblad kan holde, er brugen af komplementærprodukter, såsom skægolie, barbergel, barberskum, barbercreme og sæbe. Vores anbefaling er at bruge en god neutral barbergel fremfor barberskum eller -sæbe samt at bruge en god skægolie. 

Barbergel har følgende fordele over dets alternativer:

 • Transparent beskyttende hinde  
 • Drøj i brug   
 • Klumper ikke til i bladet  
 • Tørrer ikke huden ud  

Skægolie har til formål at blødgøre skægget og gøre det meget mere medgørligt. Udover at opnå et gennemfugtet og sundt skæg, så gør olie også, at dit skæg bliver meget lettere at skære over ved roden. Derfor får du et tættere resultat med færre strøg, og dermed slider du minimalt på barberbladets knive.

2) Vigtighed af hygiejne

Dog er det ikke udelukkende ovennævnte produkter, som i sidste ende påvirker levetiden på dine barberblade. Faktisk kan plejen af din hud, uafhængigt af din barberingsrutine, også være værd at tage seriøst. Ud over de åbenlyse fordele ved at passe godt på sin hud, kan eksfoliering og brug af fugtigshedscreme og renseprodukter også være værd at investere i for at øge holdbarheden på dine barberblade. 

Noget af det, der slider ekstra meget på barberknivene, er døde hudceller. Derfor er det en stor fordel at eksfoliere sin hud jævnligt for netop at fjerne døde hudceller og undgå tilstoppede porer og på den måde holde huden gennemfugtet og undgå tørre hudflader og eksem. Ren hud vil derfor i sidste ende mindske slid på dine barberblade.


Vådbarbering

En god vane at indarbejde er at barbere sig efter et bad. Her vil hud og skæg være rent og vådt, det varme vand vil have opløst noget af det talg og snavs, som ophober sig i dine porer, og så er et fugtigt skæg typisk meget mere medgørligt. Altså opnår du lidt samme fordel som ved brug af skægolie; nemlig at hårstrået lettere skæres tæt på roden, så du undgår unødvendige mange strøg og dermed slid på barberbladet. 

Vådbarbering

Rengøring

Hvis din hud ikke er ren og fri for døde hudceller, når du barberer dig, eller hvis du ikke får skyllet barberbladet igennem undervejs, kan det give urenheder, skægpest, indgroede hår og rødmeBarberskabets barberblade produceres af American Safety Razor, som producerer af højeste kvalitet til systemskrabere i rustfrit stål. 


Hvilket barberblad er det bedste til dig?

3) Vigtigheden af det rigtige blad

Du har måske spurgt dig selv, om du egentlig gør brug af den type hårfjerning, som passer bedst til dig. Mange skifter eksempelvis over til elektrisk barbermaskine, hvis de oplever at skære sig eller få såkaldte razor bumps, men oftest kan denne udfordring faktisk løses ved at skifte, hvilken type barberblad, du bruger. Hos Barberskabet tilbyder vi to typer barberblade, som har helt forskellige specifikationer:

 

Vores originale blad:

 Til dig, der ikke har alt for kraftigt skæg og gerne vil opnå et helt glat resultat med så få strøg som muligt.

 • 5 skarpe skær
 • Fugtighedsstrip med aloe vera og vitamin E
 • Præcisionstrimmer på bagsiden
 • Bredere barberblad for færre strøg

 

Prøvepakke på originalt blad

 

Prøvepakke på nyt blad

 

Vores nyere blad

Til dig, der har lidt kraftigere skæg og har svært ved at komme ind i krogene ved næsen og hagen, hvis du samtidig skal opnå et helt glat resultat.

 • 6 skarpe skær, inkl. forbedret præcisionstrimmer
 • Smallere blad for lettere at komme til i krogene
 • Mere rum bag på bladet
 • Mere afstand mellem skær for lettere rengøring

4) Vigtighed af regelmæssig udskiftning

I sidste ende er der én ting, der går igen, lige meget hvilke komplementærprodukter du bruger, hvor rent du holder dit blad, samt hvor godt du passer på din hud: nemlig, at regelmæssig udskiftning af barberbladet er et must. Hos Barberskabet skræddersyer vi et medlemskab til dig ud fra, hvor ofte du skifter dit barberblad, og så sender vi dig nye forsyninger efter en personligt tilpasset frekvens, så du aldrig skal spekulere på, hvorvidt du har friske barberblade liggende i skabet.

 

Simplificer din barberingsrutine allerede i dag med en prøvepakke til kun 49,-. 

 - 2 barberblade
- Praktisk rejseetui af silikone
-  Ergonomisk håndtag med gummibelægning
- Medlemskab på 8 barberblade til din skraber leveret efter tilpasset frekvens
- Ingen binding

 
Relaterede artikler

Hvad gør Grafentech-boxershorts unikke?

Vi giver dig her en fuld forklaring på hvorfor du bør udskifte dine bomuldsunderbukser med Grafentech-boxershorts.

Hvorfor begyndte vi at barbere os?

Vi er dykket ned i historien bag barbering helt tilbage fra det gamle Egypten og Alexander den store.

Allergi og ødelagt tøj af vask

Vidste du, at der ikke er lovkrav om indholdsdeklaration på vaskemiddel, selvom 4% af danskere har parfumeallergi?