Artikel af Mie Møller

16. december 2020

Læsetid: 3 min.

Hvornår skal undertøj udskiftes?

Systemskraber - skift nemt dine barberblade med et medlemskab

Ifølge EB, så skifter hver fjerde danske mand faktisk ikke underbukser hver dag. Og typisk smider vi det beskidte par underbukser til vask med en masse andet tøj. Samtidig bruges det samme par underbukser vask efter vask indtil pasformen er ødelagt, og der ses også gerne et par huller hist og her. Så hvordan får man egentlig sit undertøj til at holde længst muligt trods gentagen vask, både hygiejne- og komfortmæssigt? 

Skal man skifte undertøj hver dag?

Hygiejnemæssigt anbefales det at skifte undertøj hver dag, selvom mange ikke gør det. Jo bedre et materiale dine underbukser er lavet af, jo længere kan du faktisk trække at skifte underbukserne, såfremt det altså når ud i ekstremerne. Bruger du undertøj af hurtigtørrende materialer med antibakterielle egenskaber, så minimeres bakteriedannelsen faktisk. Bakterier trives nemlig bedst i fugtige og lune omgivelser. Alligevel bør du altid have in mente, at bakterier fra de mere private områder naturligvis også kan hobe sig op i undertøjet. Dog bør vi ikke være så bekymrede for, at disse bakterier spreder sig. Her er det nærmere de overflader, som vores hænder er i daglig kontakt med, der er årsagen til sygdom.  

Aktivitetsniveau

I forhold til hvor ofte du bør kassere et par underbukser, så kommer det fuldstændig an på dit aktivitetsniveau og din alder. Er du meget aktiv, så vil der foregå mere slid af undertøjet, og samtidig får bakterier bedre vækstvilkår, når undertøjet er svedigt. Du bør af samme årsag ikke tage de underbukser, som du lige har trænet i, på efter du har taget et bad efter træning.  Sved i sig selv er faktisk lugtfrit, men når sved kommer i kontakt med hudens bakterier, som så får bedre vækstvilkår, så kommer den karakteristiske svedlugt krybende. Derfor vil syntetiske materialer ofte komme til at lugte hurtigere end naturlige eller semisyntetiske materialer, da syntetiske materialer optager mindre fugt, og derfor lader huden forblive fugtig. Mærk selv forskellen med en prøvepakke på vores Grafentech-boxershorts, som primært består af det semisyntetiske hurtigtørrende materiale modal og vidundermaterialet grafen. Læs meget mere om Grafentech-boxershorts lige her.

Vask af undertøj

Dine vaskevaner er også med til at afgøre hvor længe dit undertøj holder sig i topform. Her er det især vasketemperatur og eventuelle vaske- og skyllemidler, der spiller ind. Mange tror, at undertøj altid skal kogevaskes. Det er faktisk ikke nødvendigt, da enzymerne i almindeligt vaskepulver er nok til at rengøre semi-syntetiske og syntetiske materialer. Så du kan helt roligt vaske dit undertøj ved 40 eller 60 grader, såfremt du ikke har trænet og ikke har decideret beskidt undertøj. Vask ved unødvendigt høje temperaturer vil nemlig hurtigere ødelægge pasformen på undertøjet, da det slider på elasticitet og blødhed. Desuden anbefales det at vaske undertøj separat, da alle bakterier ikke slås ihjel ved lave temperaturer. Så for at undgå spredning af eksempelvis kolibakterier, så bør du vaske meget beskidt undertøj for sig. Vi har skrevet meget mere om, hvordan du skånsomt og bedst muligt vaske dit undertøj her.

Prøvepakke på Grafentech-boxershorts

 

 

Prøvepakke på Grafentech-boxershorts

Vores anbefaling

Vi anbefaler, at du satser på, at et par boxershorts cirka skal kasseres hvert andet år for at sikre, at dit undertøj opretholder elasticitet, hygiejne og ikke når at blive hullede og slidte inden udskiftning. Dog er det selvfølgelig altid en individuel vurderingssag, og vi opfordrer til, at du udskifter undertøjet, når det ikke længere besidder dets originale fordelagtige egenskaber. Med et medlemskab på Grafentech-boxershorts hos os sikres du automatisk udskiftning efter en cyklus, der kan tilpasses dit aktivitetsniveau og dine vaskevaner.

 

 

 

Prøv vores Grafentech-boxershorts allerede i dag med en prøvepakke til kun 49,-.  

 - Hurtigtørrende og væskeabsorberende 
- Antibakterielt indlæg af Grafen
-  Slidstærke og ekstremt bløde
- Holder farve og pasform
- Uden generende sømme

 
Relaterede artikler
Hvad gør Grafentech-boxershorts unikke?

Hvad gør Grafentech-boxershorts unikke?

Vi giver dig her en fuld forklaring på hvorfor du bør udskifte dine bomuldsunderbukser med Grafentech-boxershorts.

Hvordan og ved hvilken temperatur bør man vaske undertøj?

Ved hvilken temperatur bør man vaske undertøj?

Ofte vil vaskemærket i dit undertøj påstå, at dit undertøj  kun må vaskes ved 30 grader. De lavere temperaturer er langt hen ad vejen faktisk også rigeligt - også selvom du måske har hørt, at bakterier kun dræbes ved kogevask.

Allergi og ødelagt tøj af vask

Allergi og ødelagt tøj af vask

Vidste du, at der ikke er lovkrav om indholdsdeklaration på vaskemiddel, selvom 4% af danskere har parfumeallergi?