Artikel af Emilie Lohals

9. december 2021

Læsetid: 3 min.

3 skægtyper, der aldrig går af mode!

3 skægtyper der aldrig går af mode

Der findes et hav af forskellige slags skægtyper, men ligesom der er tendenser inden for tøjmode, findes der også modetendenser inden for skæg. Der var eksempelvis 80'ernes skovsnegl og 50'ernes gedebukkeskæg, som man ikke ser i gadebilledet så hyppigt længere. Spørgsmålet er nu, om der findes skægtyper, som kan overgå alle modetendenserne?


Skægmode gennem tiden

Skægmode gennem tiden

Alle modetendenser virker til at have en udløbsdato, hvor noget går fra at være hipt til at være helt off. Det samme gælder for skægtyperne - måske du også har haft en skægstil i 80'erne, som du aldrig kunne drømme om at gå med nu?

I starten af 1900-tallet var det eksempelvis moustaches, man så flest af i gadebilledet. Man kun have det klassiske, korte moustache, men der var også ekstra aristokratiske mænd, der gik med 'cykelstyret', hvor siderne af skægget blev rullet op med en gavmild portion af voks.


Senere i 1930'erne blev det helt korte overskæg et hit, hvilket bl.a. ikoniske Charlie Chaplin var medvirkende til. Dog stoppede den mode brat efter 2. verdenskrig, sjovt nok!

I 1950'erne var det 'gedebukkeskægget', der blev populært, specielt fordi mange anerkendte soul- og jazzmusikere tog det til sig. I dag kender man denne skægstil under navnet 'mundkusse' - måske er det derfor, at det ikke længere er så udbredt?

Den famøse 'skovsnegl' fik sit indtog i 1980'erne, hvilket mange nok kan huske ...

I 2010'erne går man væk fra overskæggene og de simple skægstile og bevæger sig hen mod de mere 'vilde' og omfattende fuldskæg. 


Men hvilke skægstile kan man i 2021
 sige ikke har en udløbsdato?

1. Trimmet fuldskæg

Kender du David Beckhams skæg?


Det helt trimmede fuldskæg, som man også kan kalde en ekstra fyldig skægstubbe, blev for alvor populær i 2000'erne, hvor specielt mænd som David Beckham blev et varemærke på det. 

Skægtypen er specielt god til at fremhæve kæbelinjer og kindben, hvorfor det er en god skægtype for dig, der ønsker at markere dine linjer i ansigtet. 

Derudover er det let at holde, hvis blot du har de rigtige redskaber og komplementærprodukter til din barbering.

Foto: MEGA

David Beckham skæg
Leonardo Dicaprio skæg

2. WC-brættet

Trods kaldenavnet er 'WC-brættet', er dette også en populær og tidløs skægtype, da den er simpel men stadig fyldig - og dermed fuld af maskulin udstråling. 

Denne skægtype er rigtig god til dig, der har en bredere og rundere ansigtsform med større kinder. For dig ville et fuldskæg nemlig få dit ansigt til at fremstå større og dine linjer i ansigtet mere utydelige. 

Se bare Leonardo Dicaprio bærer det med stil her.
Foto: AOP

3. Gro fuldskæg

Det helt klassiske fuldskæg vil også altid være en sikker vinder!

Dog er det vigtigt, at det er et fuldskæg under kontrol, som er velplejet og velbarberet. Et fuldskæg kan nemlig have mange udtryk, såsom f.eks. et vildt look, hipster-looket eller vikinge-looket. Det komme fuldkommen an på, hvordan skægget bliver holdt og barberet. 

Du kan få gode tips og råd til, hvordan du får et fyldigt og velplejet skæg lige her.Foto: Simon Læssøe

Nikolaj Lie Kaas skæg

Forskellige skægtyper til forskellige ansigtstyper

De ovennævnte skægtyper er naturligvis ikke de eneste skægtyper, der fungerer i 2021. Vi har samlet en række af forskellige skægtyper, og hvilke ansigtsformer de passer bedst. Læs og find ud af, om du går rundt med den rigtige skægstil for lige præcis dit ansigt!


Simplificer din barberingsrutine allerede i dag med en prøvepakke til kun 49,-. 

 - 5 skarpe skær 
- Praktisk rejseetui af silikone
-  Ergonomisk håndtag med gummibelægning
- 8 barberblade til din skraber leveret efter tilpasset frekvens
- Ingen binding

 
Relaterede artikler
10 sjove facts om skæg

10 sjove facts om skæg

Ved du, hvor langt verdens længste skæg var? Eller hvor lang tid den gennemsnitlige mand bruger på badeværelset på ét liv? Vi garanterer, at du bliver overrasket!

Sådan rengør du din skraber

Sådan rengør du din skraber

Din barberskraber er dit vigtigste redskab, hvis du ønsker en optimal barbering hver gang. Det er derfor altafgørende, at du rengør denne korrekt. Læs med her!

T-shirtens historie

T-shirtens historie

Trods den hvide T-shirt i dag er fast inventar i de fleste klædeskabe, har den langt fra altid været så populær. Læs om T-shirtens historie og prøv den mest moderne af slagsen her.