Artikel af Mie Møller

16. september 2020

Læsetid: 5 min.

Barbering morgen eller aften?

Hvornår er det bedst at barbere sig på dagen?

Barbering morgen eller aften?

 

Du kender din hud og dit ansigts konturer efter mange års barbering, og du har sandsynligvis gjort dig familiær med de produkter, du anvender. Dog er selve tidspunktet, du barberer dig, en vigtig faktor at have in mente, da dette kan gøre en markant forskel for det endelige resultat!

Skægvækst varierer

Der er både fordele og ulemper ved at barbere sig om morgenen og om aftenen.

Første faktor du bør overveje er, hvor hurtigt dit skæg vokser. Har du tendens til at få den klassiske “five o’clock shadow” af skægstubbe, når du barberer om morgenen? Så er barbering om aftenen måske ikke den bedste løsning til dig. 
Dog kommer det naturligvis helt an på, hvilket look du foretrækker. Skægvækst følger typisk din forbrænding, så derfor vil dit skæg faktisk gro langsommere, når du sover.

Vidste du, at ...  
Myten om, at skæg gror hurtigere efter barbering, ikke viser sig at være sand? Men faktisk kan du selv hjælpe med at sætte gang i skægvæksten. Læs hvordan her!

Hvad er bedst for min hud?

Når du sover, får din hud ro til at reparere sig selv. Dermed undgås eventuelle urenheder og rødme, når du skal ud af døren om morgenen, hvis du barberer dig aftenen før. Barberer du dig derimod om morgenen, så bliver din hud, som er ekstra følsom efter barbering, udsat for forskellige stressfaktorer, der ikke gør noget godt for dig. Så spørger du din hud, så vil den helt klart stemme for barbering om aftenen!

Hvad med mine andre rutiner?

Vi anbefaler altid, at du barberer dig efter et bad, da varmt vand opløser talg og snavs i dine porer og blødgør både hud og skægstubbe. Ligesom dit hår er lettere at sætte, når det er fugtigt, så er dit skæg også meget mere medgørligt, når det er fugtigt. Så håret skæres lettere over ved roden, og du skal dermed bruge færre strøg for at blive glatbarberet. Kombineret med en god skægolie og barbergel giver dette dig optimale vilkår for et helt tæt resultat. Så hvis du altid tager et bad om morgenen, så vil barberingsrutinen sandsynligvis passe bedst ind her. Desuden er din hud renere efter et bad, og dermed undgår du unødvendigt skidt, der kan føre til urenheder i huden og i barberbladene. 

En af de hyppigste årsager til hudgener efter endt barbering er sløve og/eller beskidte barberblade. Få tips til, hvordan du rengør din barberskraber mest optimalt her!Barber kun med skarpe rene barberblade for sund hud

Morgen- eller aftenmenneske

Mange mennesker oplever, at man i op til to timer efter at være vågnet stadig er lidt ved siden af sig selv. Det på trods af, at man måske har fået otte timers søvn eller mere. At gå i gang med barberingen inden man helt er ved sine fulde fem kan virke en smule ulogisk, og ofte skynder vi os ofte mere om morgenen, og derfor kan grundigheden af barberingen hurtigt slækkes på.

Dét at ændre sin barbering fra en morgenrutine i en stresset hverdag til et selvforkælende element af din aftenrutine kan ofte også give et meget bedre resultat, der reflekterer den ekstra tid man har om aftenen. At barbere om aftenen kan også give det ekstra overskud til at forlænge rutinen til at inkludere skægolie, barbergel eller barberskum, en god aftershave og andre komplementærprodukter, som måske kan være svære at klemme ind i en travl morgen, medmindre man er et ægte morgenmenneske.
Hvornår skal man barbere sig

Forstærk en god morgenrutine

I sidste ende er barbering en meget individuel sag, og derfor er vores anbefaling, at du barberer dig på det tidspunkt, hvor det passer bedst ind i din hverdagsrutine, så du har tid og overskud til at være ekstra god ved dig selv og din hud. Dermed kan du forebygge indgroede hår, rødme, snitsår og såkaldte helligdage.

Oplever du også problemer med indgroede hår som følge af barbering? Læs, hvordan du undgår dem fremover her.

Hos Barberskabet vil vi være din allierede, når det kommer til at lave gode morgen- eller aftenrutiner. Vi synes, at barbering skal være en fornøjelig aktivitet, og derfor sikrer vi dig kvalitetsbarbering med et medlemskab på barberblade, og vi sørger for, at du aldrig skal tænke på indkøb af dyre barberblade igen.
Lige sådan står vi også klar med et fuldendt sæt af komplementærprodukter bestående af en dansk produceret, parfumefri og fugtgivende Shaving Cream og After Shave Balm.

 

Simplificer din barberingsrutine allerede i dag med en prøvepakke til kun 49,-. 

 - 5 skarpe skær 
- Praktisk rejseetui af silikone
-  Ergonomisk håndtag med gummibelægning
- 8 barberblade til din skraber leveret efter tilpasset frekvens
- Ingen binding

 
Relaterede artikler
Hvad gør Grafentech-boxershorts unikke?

Hvad gør Grafentech-boxershorts unikke?

Vi giver dig her en fuld forklaring på, hvorfor du bør udskifte dine bomuldsunderbukser med Grafentech-boxershorts.

Hvorfor begyndte vi at barbere os?

Hvorfor begyndte vi at barbere os?

Vi er dykket ned i historien bag barbering helt tilbage fra det gamle Egypten og Alexander den store.

Allergi og ødelagt tøj

Allergi og ødelagt tøj af vask

Vidste du, at der ikke er lovkrav om indholdsdeklaration på vaskemiddel, selvom 4% af danskere har parfumeallergi?