Artikel af Mie Møller

15. juni 2020

Læsetid: 5 min.

Hvad gør Barberskabets T-shirt unik?

Pletafvisende og lugtmodvirkende T-shirt i økologisk bomuld og modal

Vi har glædet os til at kunne præsentere vores helt nye og innovative T-shirt, som besidder en række egenskaber og kvaliteter, der gør det til den perfekte T-shirt - både til hverdagsbrug og ud fra en miljømæssig og socialt ansvarlig vinkel! Vores T-shirt er lavet af 80% økologisk bomuld og 20% modal, er pletafvisende ved at lade al væske prelle af uden at sætte sig i materialet, og er certificeret på en række områder, som vi ved betyder noget for jer! Hvad er økologisk bomuld?

80% certificeret økologisk bomuld

Vores T-shirt består af 80% økologisk bomuld dyrket med respekt for miljøet. Det vil sige, at bomulds-planterne er dyrket helt uden brug af skadelige pesticider eller syntetisk gødning. Det er ikke kun godt for vores miljø men også for planterne og bio-diversiteten i lokalmiljøet, hvor planterne dyrkes.

Den økologiske bomuld, som vi bruger bruger i T-shirten, er GOTS-certificeret, hvilket garanterer dig, at bomulden produceres i overensstemmelse med miljø-mæssige og socialt ansvarlige metoder - gennem hele produktionsprocessen.

20% modal

De resterende 20% af T-shirten består af modal. Hvis du er bekendt med vores Grafentech-boxershorts, så ved du, hvor glade vi hos Barberskabet er for modal. Modal er et semisyntetisk materiale, som udvindes fra bøgetræer og altså er fremstillet ud fra et naturlig materiale. Desuden er det et miljøvenligt alternativ til den almindeligt fremstillede bomuld, da det kræver 20 gange mindre vand under selve produktionen. Modal har desuden en lang række fordele og gode egenskaber, som gør det til et perfekt materiale at inkludere så høj en procentdel af som muligt:  

  • Holder på farve, pasform og elasticitet   
  • Krøller ikke, heller ikke efter vask   
  • Ekstremt åndbart og væskeabsorberende  
  • Hurtigtørrende 
  • Slidstærkt og holdbart materiale, som bibeholder alle kvaliteter vask efter vask


T-shirt i økologisk bomuld og modal med GOTS, BSCI og OEKO TEX 100 certificering

Slidstærk og høj GSM

Udover den fordelagtige materialesammensætning, som er sat med miljøet i baghovedet, så er T-shirten også lavet med høj GSM (grams per square meter), som er en betegnelse for materialets tæthed eller densitet.  Normale T-shirts har typisk en GSM på 150-160, hvorimod vores T-shirt har en GSM på 200, hvilket gør den slidstærk og meget mindre transparent end andre T-shirts.


T-shirt i økologisk bomuld og modal med GOTS, BSCI og OEKO TEX 100 certificering

Kvalitet hele vejen igennem

Vi mener, at et produkt er høj kvalitet ikke er et, som man skal gå og passe på med hele tiden. Derimod mener vi, at kvaliteten bør reflekteres i, hvad produktet kan holde til. 

De fleste mænd kasserer en T-shirt, når den er blevet for plettet til pænt brug, er blevet misfarvet under armene, hullet eller har mistet elasticiteten eller pasformen. Det vil vi komme til værks med vores T-shirt!En pletafvisende T-shirt: 

T-shirten er overfladebehandlet til at afvise alle flydende og delvist flydende substanser, som er vandbaserede. Det betyder, at du ikke behøver at gå i panik, hvis du spilder rødvin, kaffe eller farvede læskedrikke på din hvide T-shirt - det kan nemlig let fjernes med lidt rindende vand eller et stykke køkkenrulle.  


En antibakteriel T-shirt: 

T-shirten har antibakterielle egenskaber, hvilket blandt andet betyder, at lugt ikke ophober sig i materialet. Som bekendt er det for eksempel ikke sved i sig selv, der lugter - lugten kommer derimod, når bakterier på huden nedbryder nogle af de proteiner, som udskilles med sveden. Blandt andet ved inkorporering af modal opnås denne effekt, da det giver bakterierne dårlige vækstforhold. 


Slidstærk, fleksibel, holdbar og blød - vask efter vask: 

Mange forbinder måske et slidstærkt materiale med noget stift, hårdt eller robust. Det er ikke tilfældet her! Udover at disse egenskaber opnås direkte fra materialesammensætningen af økologisk bomuld og modal, så er T-shirten også vasket med silicium, som gør T-shirten mere elastisk, holdbar, blød og modstandsdygtig over for fnugdannelse (pilling) og sprækker. Derudover er T-shirten behandlet med en enzymvask, som er en proces, der gør T-shirten hvid fra vask, og som via enzymer blødgør og afslutter hele processen med at lave plantefibre til tekstil. Enzymvask er et miljøvenligt alternativ til andre kemiske vaskemetoder. Som sidste led i processen er T-shirten prewashed, hvilket minimerer skrump fra almindelig maskinvask.

Certificeringer af T-shirt

Det er vigtig for os såvel som for vores medlemmer, at man kan stå 100% inde for både kvalitet og produkt. 

Derfor er selve posen, som du får din T-shirt i, lavet af 100% genanvendt plast, og vi har reduceret vores emballagemængde betydeligt. 

Derudover har vores T-shirt fået en række certificeringer på miljømæssige og sociale områder:

T-shirt i økologisk bomuld og modal med GOTS, BSCI og OEKO TEX 100 certificering

OCS (Organic Content Standard):  

OCS-certificeringen bekræfter, at T-shirten indeholder 5-100% organisk materiale      


OEKO-TEX 100 (Standard 100 by OEKO-TEX):   

OEKO-TEX 100-certificeringen betyder, at de tekstiler, som er anvendt i T-shirten, er frie for giftstoffer, der kan være skadelige for dit helbred.      


GOTS (The Global Organic Textile Standard):   

GOTS-certificeringen garanterer miljømæssig og socialt ansvarlig produktion gennem hele forsyningskæden.      


BSCI (Business Social Compliance Initiative): 

BSCI-certificeringen betyder, at vores producent bidrager til sociale forbedringer i leverandørkæden, herunder bedre arbejdsvilkår på fabrikken og under høstning.


Prøv vores T-shirt allerede i dag med en prøvepakke til kun 79,-.  

 - Pletafvisende
- Økologisk bomuld og modal
-  Slidstærk og høj GSM
- Antibakteriel og lugtmodvirkende 
- Holder farve og pasform - vask efter vask

Er du ikke til medlemskaber? Klik her eller se herunder!

1 stk- T-shirt

1 stk. T-shirt

Du får: 1 pletafvisende T-shirt for 249,- (inkl. levering)

1 STK. T-SHIRT
3 stk- T-shirts

2 stk. T-shirts

Du får: 2 pletafvisende T-shirts for 399,- (inkl. levering)

2 STK. T-SHIRT
3 stk. T-shirts

3 stk. T-shirts

Du får: 3 pletafvisende T-shirts for 599,- (inkl. levering)

3 stk. T-shirt
4 stk- T-shirts

4 stk. T-shirts

Du får: 4 pletafvisende T-shirts for 798,- (inkl. levering)

4 stk. T-shirt
 
Relaterede artikler
Hvornår skal undertøj udskiftes?

Hvornår skal undertøj udskiftes?

Vidste du, af hver fjerde danske mand ikke skifter underbukser hver dag? Vi guider til hvordan du får dit undertøj til at holde længst muligt, trods gentagen vask!

Hvad gør Grafentech-boxershorts unikke?

Hvad gør Grafentech-boxershorts unikke?

Grafen er et revolutionerende materiale, og kombineret med modal giver det antibakterielle, hurtigtørrende og væskeabsorberende egenskaber samt høj komfort!

Sådan finder du den bedste barberskraber

Sådan finder du den bedste barberskraber

Når du køber barberblade, køber du også forhåbentlig en glat og tæt barbering. Ved du, at der er en lang række apekter, der afgør dette, udover selve barberbladet?