Artikel af Emilie Lohals 

11. februar 2021

Læsetid: 4 min.

Sådan undgår du slidsår

Hvordan undgår man slidsår?

De er yderst generende, de svir, og de ødelægger humøret. Slidsår i følsomme, sarte områder på kroppen er et gentagende problem, som mange mennesker er plaget af i det daglige - og det er både ukomfortabelt og smertefuldt. Heldigvis findes der råd for, hvordan du kan undgå og forebygge disse. Læs med her! 


Hvad er slidsår?

Slidsår og gnavesår er betegnelser for sår, som opstår på baggrund af friktion, der sker mellem to hudoverflader, når de støder på hinanden. 

Denne friktion resulterer i et irriteret område på huden med hudafskrabninger, sårdannelse, rødme og røde knopper.

Disse sår opstår oftest i sarte og fugtige områder på kroppen, specielt mellem lårene og ballerne samt i skridtet.


Hvordan opstår slidsår og gnavesår?

Gnavesår og slidsår opstår, når et område af hud i samspil med fugt og varme gnider sig op ad enten anden hud eller et stykke tøj i en kontinuerlig bevægelse over en længere periode, hvor der derfor skabes friktion.  

Lår der gnider mod hinanden

Slidsår opstår typisk, når man er fysisk aktiv, f.eks. under en løbetur, hvor lårene gnider mod hinanden i en længere periode, eller efter en svømmetur, hvor man er ekstra fugtig i områderne. 

Under fysisk aktivitet har man ydermere en tendens til at svede, som kan skabe en klistrende fornemmelse, og man udleder her også en smule salt på huden. 

Fugten, varmen og saltet kan i kombination skabe en slem friktion, som hurtigt kan sætte en stopper for din aktivitet.

Vidste du, at ... 
Det faktisk ikke er sved i sig selv, som lugter? Eller at sæbe alene faktisk ikke er bakteriedræbende?
Få be- eller afkræftet flere myter om hygiejne lige
 her!Lår der gnider mod hinanden

Den helt rette underbeklædning

Som nævnt opstår disse sår oftest i sarte områder med tynd og sart hud, som eksempelvis mellem lår, mellem baller og i skridtet, hvor der oftest bliver fugtigt, og hvor der samtidig kan være mange hårsække og indgroede hår, som bidrager yderligere til irritationen. 

Disse områder har tendens til at være ekstra følsomme, så det er vigtigt, at man plejer dem ordentligt. Slid- og gnavesår kan være svære at behandle og skille sig af med, hvis man er en aktiv type - og det er derfor bedst af forebygge dem frem for at prøve at redde det, når uheldet allerede er ude. 

For bedst mulig forebyggelse skal man have den helt rette underbeklædning: Din hud skal kunne ånde, huden skal være komfortabel og fugtigheden, der bliver dannet i områderne, skal kunne udledes konstant. 

Vores Grafentech-boxershorts er et godt bud på den helt rette underbeklædning!
Grafentech-boxershorts

Grafentech-boxershorts 

Barberskabets Grafentech-boxershorts er ideelle til forebyggelse af irriteret hud og friktion, både grundet deres pasform og materialesammensætning.

De består af 93% modal, som er et bæredygtigt alternativ til den klassiske bomuld. Modal er et hurtigtørrende materiale, som let absorberer væske og regulerer temperaturer. Det betyder, at bakterier ikke ophobes i stoffet i samme grad, da bakterier som bekendt trives bedst i varme og fugtige miljøer. Faktisk så kan modal absorbere op til 50% mere væske end bomuld, hvilket gør boxershortsene oplagte til brug ved fysisk aktivitet. 

Derudover er modal også modstandsdygtigt over for krympning, holder fuldstændigt på farven og bliver ikke stift i stoffet. Desuden kan det strækkes meget bedre end bomuld og syntetiske stoffer - også helt uden at miste pasformen.

Disse kvaliteter mindsker bakteriedannelsen markant og resulterer i bedre hygiejne i de sarte områder, hvilket er vigtig for forebyggelse og heling af alle slags sår. 

Vores boxershorts indeholder derudover også et tyndt lag af grafen ved skridtet, hvis absolutte styrke ligger i at kunne fordele sveden hurtigt og effektivt, så dine boxershorts og underbeklædning altid føles tørre og komfortable, og dannelsen af bakterier mindskes. 


Husk hudpleje!

Ud over beklædning er det vigtigt at pleje sin hud med de rette komplementærprodukter for forebyggelse, men også for bedst mulig behandling af slidsår og gnavesår.

Først og fremmest skal man sørge for at huden er ren og sund i de udsatte områder.

Hvis din hud er snavset, kan talg og døde hudceller tilstoppe hudens porer, og der kan opstå inflammation. Dette kan bidrage til hyppigere sårdannelse og irritation, da bakterierne er flere og forureningen er større. 

Hudpleje

For bedst rensning af huden, skal man jævnligt sørge for at eksfoliere denne for at fjerne den øverste del af døde hudceller, snavs, støv og lignende, og samtidig stimulere de nye, friske hudceller. Dette bidrager også til en sundere hud og mindsker risikoen for tørhed. 

Dertil er det vigtigt at pleje huden ved at bruge en fyldig, plejende og blødgørende creme i de udsatte områder. Da disse områder er sarte, følsomme og intime, er en barrierecreme eller intimsæbe det oplagte valg. Så sørg for at benytte disse jævnligt, og specielt inden fysisk aktivitet! 


Prøv vores boxershorts allerde i dag med en prøvepakke til kun 49 kr. 

 - Hurtigtørrende og væskeabsorberende 
- Antibakterielt indlæg af Grafen
-  Slidstærke og ekstremt bløde
- Holder farve og pasform
- Uden generende søm

 
Relaterede artikler
Hvad er grafen?

Er modal det bedre alternativ til bomuld?

Du kender helt sikkert bomuld, men hvad med modal?
Modal er et semi-syntetisk materiale, som lige nu revolutionerer tøjindustrien.

Sådan undgår du røde knopper ved barbering

Sådan undgår du røde knopper under barbering

Langt de fleste har oplevet røde knopper efter barbering, og typisk dukker disse op på de mest ubelejlige tidspunkter. 
Læs her, hvordan du undgår disse!

Hvad gør Grafentech-boxershorts unikke?

Hvad gør Grafentech-boxershorts unikke?

Vi giver dig her en fuld forklaring på, hvorfor du bør udskifte dine bomuldsunderbukser med Grafentech-boxershorts.