Artikel af Mie Møller

7. Juni 2021

Læsetid: 3 min.

Gør skæg og hud sommerklart!

Gør skæg og hud klart til sommeren

 

Sommeren har gjort sit indtog i Danmark, og det er dermed slut med kuling, iskold regn og temperaturer nær frysepunktet. Med sommervarmen følger mere sol og luftfugtighed, hvilket påvirker hud og skæg. Det er derfor en god idé at give huden og skægget en god omgang sommerpleje. Husk, at dit ansigt er det, som altid er eksponeret over for al slags vejr og som du ikke gemmer væk under jakker, huer og handsker.


Alkohol og sulfater kan udtørre hud, hår og skæg

Undgå alkohol

Bare rolig - der er heldigvis ikke tale om, at du skal sige farvel til øllene i sommervejret! Det eneste du skal tænke over er, at der ikke skal være alkohol i dine produkter, da alkohol udtørrer huden. Hvis du beholder et fuldskæg i sommeren, er det også værd at styre udenom produkter med kortkædede alkoholer og sulfater.

Du bør undgå:

 • Ethanol
 • Alcohol denat 
 • SD alcohol
 • Methanol
 • Sodium lauret sulfat (SLES)
 • Sodium lauryl sulfat (SLS)

Hvorfor du bør holde disse ingredienser langt væk fra din skæg- og hudpleje kan du læse mere om lige her!

Brug solcreme - også når det er lidt overskyet!

Vi ved alle, at for meget sol skader huden. Men faktisk påvirker solen altid din hud - uanset hvor meget du er udenfor. Det tager kun 20 minutter for din hud at blive forbrændt og skadet, hvis den ikke er beskyttet. Derfor er det vigtigt at påføre et tyndt lag solcreme hver dag, efter barbering. En god faktor 30 vil blokere 93% af UV-strålerne, mens en faktor 50 vil blokere 98%. Man skulle tro solcreme ikke var så nødvendigt her i Danmark med alle de skyer vi ofte har hængende. Men selvom solen er bag skyerne, rammer op til 40% af UV-strålerne stadig jorden og dig, når du er udenfor. Husk derfor altid solcreme - uanset vejret.


Få dine vitaminer

Nogle af de grøntsager, som har det højeste indhold af vitamin K og jern er asparges, rucola, favabønner, icebergsalat, forårsløg, spinat, radiser og artiskokker.  De kan bidrage til at opretholde hudens sundhed. Så når du tænder op for grillen, så sørg for også at tage nogle af de gode vitaminholdige fødevarer med - for din huds og dit helbreds skyld.


Visse vitaminer giver sund hud, hår og skæg

Eksfoliering

Om sommeren danner vi ekstra meget talg, putter tykkere solcreme i hovedet, får mere sol og er generelt mere udendørs. Det betyder også, at dine porer hurtigt kan blive tilstoppede med døde hudceller, talg, snavs og sved

Når du barberer dig uden at sørge for, at dine hud er ren, så slider det unødvendigt meget på dine barberblade, og trækker desuden snavs med rundt i dit ansigt. Barbering, især på følsom hud eller uden de rigtige komplementærprodukter, kan slide på huden, og hvis du trækker snavs med i disse små ridser i huden, kan det lede til irritation og røde knopper. 

Eksfoliering er også vigtig fordi: 

 • Det hjælper med at komme af med døde hudceller, der efterlader huden blødere og mere ensartet, så du opnår en friktionsløs barbering 
 • Det renser din hud og fjerner mørke områder og mathed 
 • Det giver færre indgroede hår, der gør din barbering meget mere komfortabel 


Det bedste af det hele er, at du ikke behøver gå ud og købe en dyr eksfolieringscreme eller bruge lang tid på behandlingen. Det eneste du behøver at gøre for at eksfoliere din hud er at blande: 

 • 1 spiseske kaffepulver 
 • 3 spiseske fugtighedscreme 


Når du har lavet din eksfolieringscreme, skal du gøre følgende: 

 1. Fugt dit ansigt med varmt vand 
 2. Fordel din eksfolieringscreme i ansigtet med dine fingerspidser (undgå området omkring øjnene) 
 3. Når eksfolieringscremen er fordelt i ansigtet, begynder du forsigtigt at lave cirkulære bevægelser for at skrubbe de døde hudceller fri fra ansigtet 
 4. Når du har skrubbet hele ansigtet, så skyl eksfolieringscremen af med vand. 

Denne eksfolieringsbehandling behøver ikke blive gjort mere end en gang om ugen for at opnå en komfortabel barbering uden døde hudceller. 

Husk også, at det bedste udgangspunkt for sund hud efter barbering er gode, skarpe barberblade og de rigtige komplementærprodukter til både før og efter barbering. Hos Barberskabet sørger vi for, at du altid modtager nye barberingsprodukter lige i postkassen efter en frekvens, der er tilpasset dit behov!

Læs mere om skægpleje og tips her


Simplificer din barberingsrutine allerede i dag med en prøvepakke til kun 49,-. 

 - 5 skarpe skær 
- Praktisk rejseetui af silikone
-  Ergonomisk håndtag med gummibelægning
- 8 barberblade til din skraber leveret efter tilpasset frekvens
- Ingen binding

 
Relaterede artikler
Hvordan finder man den bedste og billigste barberskraber?

Hvordan finder man den bedste og billigste barberskraber?

Når du køber en barberskraber, så køber du ikke kun et par skær af stål og et håndtag, men også en glat og tæt barbering. Vidste du, at en række andre faktorer end skarphed påvirker resultatet?

Undgå indgroede hår

Undgå indgroede hår

Indgroede hår er irriterende, knapt så kønne og desværre meget normale. Men hvorfor opstår de, og hvordan kan man forebygger og slippe af med dem?

Barbering og pleje af forskellige hudtyper

Barbering og pleje af forskellige hudtyper

Alle hudtyper har sine egne  behov for pleje og barbering. Hvordan skal eksempelvis tør og fedtet hud behandles forskelligt? Og hvad er det forskellen er på kombineret og normal hud?